Fittdiéta

Túrós szénhidrát csökkentett pogácsa vendégségbe

Hazamentem a hétvégére, mivel kerti party volt nálunk. Így vittem egy kis sós túrós pogácsát, amit Dia- wellness lisztből készítettem. Ezekből a lisztekből nyugodtan készíthettek vendégeknek, mert nem igazán érződik az ízén. Nem úgy mint egy paleo lisztkeveréknél, ami a hagyományos ízek kedvelőivel nem biztos, hogy meg tudjuk szerettetni. Pogácsát rengeteget találtok a blogon, például túrós zabos, vagy hajtogatott, parmezános, paradicsomos, tepertős pogácsa stb.

Hozzávalók:

  • 350 g Dia wellness 50% -os liszt
  • 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 360 g zsírszegény túró
  • 2 tojás
  • 150 g kókuszolaj
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 dl cukormentes mandulatej
  • 15 g himalája  só
  • 1 tk eritirit

Hozzávalók a tetejére:

  • 1 tojás a lekenéshez
  • szezámmag ( opcionális)
  • zsírszegény sajt (opcionális)

Elkészítés:

A meleg mandulatejben feloldjuk az eritritet, és beleszórjuk a porélesztőt. Hagyjuk, hogy ” felfusson”, inkább kis buborékokat fogunk rajta látni, nem azt kell várni, mint a hagyományos élesztőt felfuttatásnál. A többi hozzávalót összekeverjük, az élesztőt hozzáadjuk, és tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük. Ezután lisztezett felületen, fél cm vastagra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 15 percig pihentetjük. Ezután a tetejét tojással lekenjük, ízlés szerint a tetejét megszórjuk sajttal, vagy szezámmaggal, és előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

kcal: 39.24 g

fehérje: 1.92 g

szénhidrát: 2.55 g

zsír: 2.15 g

IMG_6164

IMG_6165

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!