Túrós szénhidrát csökkentett pogácsa vendégségbe

Hazamentem a hétvégére, mivel kerti party volt nálunk. Így vittem egy kis sós túrós pogácsát, amit Dia- wellness lisztből készítettem. Ezekből a lisztekből nyugodtan készíthettek vendégeknek, mert nem igazán érződik az ízén. Nem úgy mint egy paleo lisztkeveréknél, ami a hagyományos ízek kedvelőivel nem biztos, hogy meg tudjuk szerettetni. Pogácsát rengeteget találtok a blogon, például túrós zabos, vagy hajtogatott, parmezános, paradicsomos, tepertős pogácsa stb.

Hozzávalók:

Hozzávalók a tetejére:

Elkészítés:

A meleg mandulatejben feloldjuk az eritritet, és beleszórjuk a porélesztőt. Hagyjuk, hogy ” felfusson”, inkább kis buborékokat fogunk rajta látni, nem azt kell várni, mint a hagyományos élesztőt felfuttatásnál. A többi hozzávalót összekeverjük, az élesztőt hozzáadjuk, és tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük. Ezután lisztezett felületen, fél cm vastagra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 15 percig pihentetjük. Ezután a tetejét tojással lekenjük, ízlés szerint a tetejét megszórjuk sajttal, vagy szezámmaggal, és előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

kcal: 39.24 g

fehérje: 1.92 g

szénhidrát: 2.55 g

zsír: 2.15 g

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »