Végre nemsokára teljesen kész az új álomkonyhám! 🙂 A legfontosabb, hogy a sütő és a főzőlap már a helyén, és üzemképes. A liszteket, edényeket sem a hálóban tárolom már, így eljött az ideje, hogy egy ilyen klassz és gyors reggelivel kezdjem a dolgos szerda reggelt. Így munka előtt elkészítettem ezeket, az akár paleo diétába is beilleszthető fánkokat ( ha túró helyett totu-val készítjük), illetve laktóz, cukor és gluténmentes, valamint diétás, szénhidrátszegény. És persze ezek mellett nagyon finom, és gyorsan elkészíthető. Én házi cukormentes baracklekvárral ettem, ami a házi eperlekvár receptem alapján készült. Az eredeti receptet Szafi oldalán találtam, amin módosítottam némileg.
Hozzávalók 8 db fánkhoz:
Elkészítés:
A tojást habosra keverjük az eritrittel. Ezután hozzáadjuk a liszteket, a túrót, a vanília aromát, a sütőport, a kókusztejet. A kezemmel lapos korongokat formáztam belőle, és forró kókuszolajban mindkét felét aranybarnára sütöttem. Papírtörlőre szedtem, megszórtam por eritrittel, és házi cukormentes baracklekvárral tálaltam.
Tápérték 1 fánkban lekvár nélkül:
kcal: 25.71 g
fehérje: 2.52 g
szénhidrát: 1.68 g
zsír: 0.92 g