Új mániám lett a cukkini süteménybe, pohárkrémbe. Egész nyáron próbálkoztam megbarátkozni a cukkinivel. Próbáltam már grillezve, sütőben sütve, töltve, nyersen stb. Egyszerűen nem ízlett, pedig egyébként egy szuper zöldség. De végre megvan a megoldás! Cukkini édesen! Már több verzió is készült, úgyhogy lesz még recept bőven!
A lehetőségek tárháza végtelen. A mogyorós fehérjepor helyett használhatunk más ízesítését is. Ha nincs otthon ilyen, mehet zsírszegény kakaópor hozzá, vagy karobpor. Ha kókuszos ízvilágot szeretnénk készíthető kókusztejjel, kókuszreszelékkel, kókuszchips-el. Lehet gyümölcsökkel, magokkal, tejszínhabbal díszíteni a tetejét. Attól függően kinek mi fér bele a diétába.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 50 g cukkinipüré
- 10 g Biotech Iso whey zero mogyorós fehérjepor
- 100 ml mogyorótej
- 1 tk. zsírszegény holland kakaópor
- 300 ml víz
- 5 g konjac liszt
- tejszínes mogyoró aroma
- csokoládé aroma
Hozzávalók a tetejére:
- 60 g tojásfehérjelé
- eritrit ízlés szerint
Elkészítés:
A cukkinit megpucoltam, lereszeltem, majd pürésítettem aprítógéppel. A cukkinipürét csomómentesre kevertem a többi hozzávalóval, és feltettem főni. Forrásig főztem, ezalatt szépen besűrűsödik. A tojásfehérjét az eritrittel kemény habbá verjük, majd forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és 1 -2 perc után kiszedjük őket. Majd tálkába öntöttem a pudingot, és ha kicsit hűlt rákanalaztam a habgaluskákat.
Tipp:
A lehetőségek tárháza végtelen. A mogyorós fehérjepor helyett használhatunk más ízesítését is. Ha nincs otthon ilyen, mehet zsírszegény kakaópor hozzá, vagy karobpor. Ha kókuszos ízvilágot szeretnénk készíthető kókusztejjel, kókuszreszelékkel, kókuszchips-el. Lehet gyümölcsökkel, magokkal, tejszínhabbal díszíteni a tetejét. Attól függően kinek mi fér bele a diétába.
Tápérték 1 adagban:
kcal:93.1
fehérje: 10.5 g
szénhidrát: 7.29 g
zsír: 2.44 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: