Tilápia újragondolva, újhagymás fasírt készült belőle, kevés zsíradékon kisütve.
Hozzávalók 18-20 darabhoz:
– 350 g tilápia
– 2 szál újhagyma
– 2 ek dijoni mustár
– 1 tojás
– 1 vöröshagyma
– pár csepp citromlé
– só, bors
– 4 ek zabliszt
– olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A tilápiát miután kiolvasztottam apró kockákra vágom, az újhagymát, vöröshagymát felaprítom, és mindent aprítógépbe teszek. Ha kész, egy edénybe öntöm, és az összes többi hozzávalót is elkeverem benne. Egy serpenyőbe olívaolajat ( vagy kókuszolajat ) hevítek, és egy evőkanálnyi adagokat sütök ki. Alacsony lángon, mindkét felét megsütöm. Tökéletes bármilyen körettel, vagy salátával könnyű vacsoraként.
Tápérték 1 darabban
kcal: 38.66 g
fehérje: 5.05 g
szénhidrát: 2.29 g
zsír: 1.07 g