Édes túrólepény az ősz gyümölcseivel

Igen, ez történik, ha gyümölcsös reggelem támad, illetve ha nem tudom eldönteni mit egyek. Ezen kb. minden van, amit a konyhámban találtam. Na jó, lehet ha nagyon akarom még lehetett volna fokozni, de szerintem a kalória már így is magáért beszél 🙂 A tápértéke a lent leírt feltétekre vonatkozik, természetesen ez variálható, viszont a tápérték akkor módosulni fog. Ebből a mennyiségből 2 adag lett.

Hozzávalók: ( 2 darabhoz)

+ kókuszolaj a sütéshez

Hozzávalók a feltéthez:

Elkészítés:

A lepény hozzávalóit keverjük össze, hogy csomómentes legyen. Egy kisebb méretű serpenyőt, nekem kb. 15 cm átmérőjű, vékonyan, egy ecset segítségével kókuszolajjal kenjünk ki, és a massza felét öntsük bele. Közepes lángon 3-4 percig süssük mindkét felét. Ugyanígy elkészítjük a másik lepényünket is. A töltelékhez való túrót keverjük ki a natúr joghurttal, és az eritrittel. Ízlés szerint tehetünk bele citromlevet, reszelt citromhéjat, vanília aromát. ( én ezeket most kihagytam). A túrós krémünket kenjük el a lepény tetején. A kiwit hámozzuk meg, vágjuk szeletekre, a fügét, és a szilvát szintén vágjuk vékony szeletekre. Díszítsük vele a túrós lepényünket, majd szórjuk meg az erdei gyümölcs keverékkel, a chia maggal, szárított tőzegáfonyával, kókusz chipsszel. Az étcsokoládét törjük apró darabokra, és szórjuk a lepényre. Majd megszórhatjuk az egészet egy kis őrölt fahéjjal, és öntsük le a kétféle sziruppal.

Tápérték 1 adagban ( ezekkel a feltétekkel együtt)

 kcal:372.84

fehérje: 33.63 g

szénhidrát: 43.18 g

zsír: 8.27 gimg_7230



Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »