Rakott zöldbab diétásan

Igazából nem néztem meg, hogy a klasszikus rakott zöldbab hogyan készül, de azért azt gondoltam, hogy nem én találtam fel ezzel a recepttel. Hetek óta ennék, valamilyen rakott, inkább tésztás, darált húsos ételt. De a tészta most annyira nem fér bele, így jött az ötlet, hogy legyen rakott zöldbab, mivel amúgy is volt egy adag a fagyasztómban, ami még otthon termett a kertben. Igazából majdnem olyan ízre mint egy lasagne, csak tészta helyett zöldbabbal.

Hozzávalók 4 adaghoz:

Elkészítés:

Ha friss zöldbabot használok, akkor enyhén sós vízben megfőzöm. Nekem előfőzött házi volt, így csak kivettem a fagyasztóból,és hagytam, hogy kiengedjen.

A hagymát megpucolom, és apró kockákra vágom. Kevés kókuszolajon, közepes lángon üvegesre pirítom. Ezután hozzáadom a darált húst, és fehéredésig pirítom, majd felöntöm a paradicsompürével, és fűszerezem ízlés szerint. Alacsony lángon addig főzöm, amíg a hús teljesen meg nem puhul.

Ezután egy hőálló tálba rétegzem. Először a zöldbab felét szórtam a tál aljára, majd erre rásimítottam a hús felét. A natúr joghurtot enyhén sóztam, és szórtam bele egy kevés fokhagyma őrleményt, majd ennek a felét ráöntöttem a darált húsra, úgy hogy egyenletesen jusson mindenhova. Ezután megint következett egy sor zöldbab, a maradék darált hús, majd a megmaradt natúr joghurt. A tetejét megszórtam zsírszegény trappista sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöttem alsó felső funkción, ebből az utolsó 10 perc grill fokozat volt, hogy a sajt szépen rápiruljon.

Tápérték 1 adagban:

 kcal: 232.69

fehérje: 28.36 g

szénhidrát: 10.86 g

zsír: 7.85 g

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »