Fittdiéta

Sonkás sajtos sós csigák

A jól bevált Dia wellness kelt tésztámból most sós verziót sütöttem reggelire. Ha inkább édesre vágytok, ebből a tésztából készült már túrós papucs, és meggyes táska is. Próbáljátok ki azokat is.

Hozzávalók 11 darabhoz:

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 100 g zsírszegény 0,1%-os natúr joghurt
  • himalája só ( himalája só ITT)
  • fokhagymapor
  • szárított petrezselyem
  • 6 szelet csirkemell sonka
  • 70 g light trappista sajt

Elkészítés:

A mandulatejet meglangyosítjuk, belekeverjük az eritritet, majd az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Nyilván nem fog a hagyományoshoz hasonlóan felfutni, de apró buborékok megjelenhetnek. A tészta többi hozzávalóit összekeverjük, beleöntjük az élesztőt, és letakarva pihentetjük legalább egy órát. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra. A töltelékhez a natúr joghurtot ízesítsük ízlés szerint sóval, szárított petrezselyemmel, fokhagymaporral. Kenjük meg a tésztát a joghurtos öntettel, szórjuk meg az apróra vágott sonkával, majd a reszelt sajttal. Az egészet tekerjük fel, mint a palacsinta tésztát. Éles késsel vágjuk 2 cm szélesre. Én szilikonos muffin formába tettem a csigákat, de lehet sima szilikonos zsírpapíron is sütni. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütöttem.

Tápérték 1 csigában:
kcal:  83.56

fehérje: 7.48 g

szénhidrát: 5.78 g

zsír: 2.51 g

IMG_6322

IMG_6321

IMG_6320

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!