A jól bevált Dia wellness kelt tésztámból most sós verziót sütöttem reggelire. Ha inkább édesre vágytok, ebből a tésztából készült már túrós papucs, és meggyes táska is. Próbáljátok ki azokat is.
Hozzávalók 11 darabhoz:
- 150 g Dia Wellness -50% CH lisztkeverék ( Dia-Wellness liszt ITT)
- 1 S-es tojássárgája
- 70 g zsírszegény natúr joghurt
- 70 g cukormentes mandulatej ( mandulatej ITT)
- fél csomag porélesztő ( élesztő ITT)
- 6 g kókuszolaj ( kókuszolaj, kókuszzsír ITT)
- 1 tk. eritrit ( eritrit ITT)
- 10 g himalája só (himalája só ITT)
Hozzávalók a töltelékhez:
- 100 g zsírszegény 0,1%-os natúr joghurt
- himalája só ( himalája só ITT)
- fokhagymapor
- szárított petrezselyem
- 6 szelet csirkemell sonka
- 70 g light trappista sajt
Elkészítés:
A mandulatejet meglangyosítjuk, belekeverjük az eritritet, majd az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Nyilván nem fog a hagyományoshoz hasonlóan felfutni, de apró buborékok megjelenhetnek. A tészta többi hozzávalóit összekeverjük, beleöntjük az élesztőt, és letakarva pihentetjük legalább egy órát. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra. A töltelékhez a natúr joghurtot ízesítsük ízlés szerint sóval, szárított petrezselyemmel, fokhagymaporral. Kenjük meg a tésztát a joghurtos öntettel, szórjuk meg az apróra vágott sonkával, majd a reszelt sajttal. Az egészet tekerjük fel, mint a palacsinta tésztát. Éles késsel vágjuk 2 cm szélesre. Én szilikonos muffin formába tettem a csigákat, de lehet sima szilikonos zsírpapíron is sütni. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütöttem.
Tápérték 1 csigában:
kcal: 83.56
szénhidrát: 5.78 g
zsír: 2.51 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: