Ősz van így sütőtök van. A zöldségesnél kinéztem egy gyönyörű, de nagy sütőtököt. Így persze megvettem. Egyből az egészből sütőtökpüré készült, mivel én magában meg nem eszem a sütőtököt. Nos, egy hatalmas ebédes doboz annyira tele lett, hogy nem tudtam rátenni a tetejét. A hétvégén körülbelül 3 receptet kreáltam sütőtökkel, ennek ellenére nem látszik, hogy fogyott volna a püréből. Összefoglalva, aki szereti a sütőtököt az jó helyen jár, szerintem hetekig minden sütőtökből fog készülni. Aki nem, az is figyelje, mert ezekkel a receptekkel megszereti 🙂
Hozzávalók ( 9 kisebb muffinhoz)
Hozzávalók a tetejére: (opcionális)
Elkészítés:
Először készítsük el a sütőtökpürét.
A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle.
A muffin hozzávalóit egy tálban keverjük össze. Hagyjuk 5 percig állni, majd kanalazzuk szilikonos muffin formákba a masszát. Ha nem szilikonosat használunk, tegyünk előbb bele muffin papírt. Nekem 9 kisebb méretű muffin lett belőle. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 30-35 percig.
Az, hogy mi kerül a tetejére teljesen opcionális, diétától, ízléstől függ. Én a fent írtakkal ettem. Az étcsokit késsel apró darabokra vágtam, a mogyoróvajat forró vízzel kevertem ki, hogy folyós legyen.
Tápérték 1 muffinban ( feltét nélkül)
kcal:57.08
fehérje:3.66
szénhidrát:7.96
zsír: 1.48