Egy újabb népszerű superfood, a CHIA MAG

A chia mag mostanában nagyon felkapott lett, és úgynevezett super foodként emlegetik. De vajon tudjuk miért? Ismerjük milyen jótékony hatásai vannak a szervezetre? Miért is érdemes fogyasztani valójában? Véleményem szerint méltán robbant be a köztudatba, úgy mint egyfajta csodamag, hiszen még felsorolni is sok volt, hogy mennyi mindenre hat jótékonyan. Manapság leginkább a chia puding hódít, pedig még számtalan étel készíthető belőle! Lentebb ezt is olvashatjátok,  illetve pár recept ötletet is! Chia magot a Gymbeam-től tudtok rendelni, különböző kiszerelésben! Kattints IDE!

 

A CHIA MAG TÖRTÉNETE

A chia az  amentafélék családjába tartozik. A Chia egy ehető mag, mely a Salvia hispanica sivatagi növény termése, ami Mexikóban és Délkelet-Amerikában őshonos. .Azték vagy spanyol zsálya néven is ismerik, amely arra is utal, hogy már a spanyol hódítás előtt az őslakos indiánok fontos élelmiszere volt. Ma pedig az amerikaiak körében is igen népszerű, pedig eleinte állateledelként forgalmazták. Azonban több kutatás is rávilágított arra, hogy gyógyító tulajdonságai igen erősek,  A növény legértékesebb része a magja, mely nagyon gazdag omega- három zsírsavakban, rostokban, mangánban, magnéziumban, foszforban, cinkben, káliumban és B-vitaminokban. Az apró, nagyjából 1 mm átmérőjű, barna, fekete, szürke és fehér színű magok különlegessége, hogy képesek folyadékból a saját súlyok tizenkétszeresét is felvenni. A magok beáztatva megduzzadnak és zselés állagúvá válnak.

MIÉRT ÉRDEMES CHIA MAGOT FOGYASZTANI?

HOGYAN HASZNÁLHATOD FEL A CHIA MAGOT? MIT LEHET KÉSZÍTENI BELŐLE?

A chia magot a Gymbeam-ben tudod beszerezni, különböző kiszerelésekben kapható, és 24 óra alatt kiszállítják! KATTINTS IDE A RÉSZLETEKÉRT!

A GymBeam-ben mindent megtalálsz, amire szükséged lehet!

 
 
 
 
 
 
 
Címkék:
Tovább a blogra »