Fittdiéta

Sütőtökös édes paleo kekszek

Sütőtök hasznosítás következő állomás. És még nincs vége, mert szinte nem látszik, hogy fogyott volna a sütőtökből. Az eddigi recepteket keressétek a sütőtök címke alatt.

A keksz eredeti receptje ITT található. Egyébként igazi kicsit mézeskalácsozós hangulatot előidéző őszi/téli keksz lett belőle. Egy őszi délutánon egy finom kakaó vagy kávé mellé jobbat el sem tudnék képzelni.

Hozzávalók ( 28 darabhoz): 

Elkészítés:

Először készítsük el a sütőtökpürét.

A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle.

Külön edényben összekeverjük a száraz és a folyékony hozzávalókat. A folyékonyhoz keverjük a sütőtökpürét is.  A folyékonyhoz apránként hozzáadjuk az elkevert száraz alapanyagokat, és tésztát gyúrunk belőle. 5 percig pihentetjük, majd bambuszrostliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. Tetszőlegesen kiszaggatjuk a tésztát. Én kerek kiszúrót használtam, majd sütipecséttel mintáztam. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 160 fokon 30-35 percig sütjük. Nekem 28 darab keksz lett ebből a mennyiségből.

Tápérték 1 darabban:

 kcal:23.05

fehérje:0.85

szénhidrát:2.54

zsír:1.08

img_7653

img_7652

img_7651

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!