Sütőtök hasznosítás következő állomás. És még nincs vége, mert szinte nem látszik, hogy fogyott volna a sütőtökből. Az eddigi recepteket keressétek a sütőtök címke alatt.
A keksz eredeti receptje ITT található. Egyébként igazi kicsit mézeskalácsozós hangulatot előidéző őszi/téli keksz lett belőle. Egy őszi délutánon egy finom kakaó vagy kávé mellé jobbat el sem tudnék képzelni.
Hozzávalók ( 28 darabhoz):
- 130 g Szafi Fitt süteményliszt (paleo lisztkeverék ITT)
- 60 g Szafi Fitt bambuszrostliszt (bambuszrost ITT)
- 20 g kókusztejpor (kókusztejpor ITT)
- 1 tk. őrölt fahéj (fahéj ITT)
- 2 tk. Szafi Fitt mézes sütemény keverék (fűszerkeverék ITT)
- 1 tojás
- 60 g tojásfehérje
- 1 evőkanál kókuszolaj (kókuszolaj ITT)
- 100 g sütőtökpüré
- 1 dl víz
Elkészítés:
Először készítsük el a sütőtökpürét.
A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle.
Külön edényben összekeverjük a száraz és a folyékony hozzávalókat. A folyékonyhoz keverjük a sütőtökpürét is. A folyékonyhoz apránként hozzáadjuk az elkevert száraz alapanyagokat, és tésztát gyúrunk belőle. 5 percig pihentetjük, majd bambuszrostliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. Tetszőlegesen kiszaggatjuk a tésztát. Én kerek kiszúrót használtam, majd sütipecséttel mintáztam. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 160 fokon 30-35 percig sütjük. Nekem 28 darab keksz lett ebből a mennyiségből.
Tápérték 1 darabban:
kcal:23.05
fehérje:0.85
szénhidrát:2.54
zsír:1.08
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: