Fittdiéta

Diétás Rákóczi túrós palacsinta

Szerda reggel, munkanap. Kicsit elaludva, de még így is időben, mert korán kelő vagyok a zuhany alatt kipattant az agyamból, hogy Rákóczi túrós palacsintát fogok csinálni. Biztos a zserbó palacsinta tornyom adta az ötletet, vagy ezt teszi Velem a mostanában elég gyakori 4-5 órás alvás miatti fáradtság, de muszáj volt megcsinálni, nem várhatott. Munkanap ide vagy oda, és be értem 8 órára dolgozni reggel.

Hozzávalók ( 8-9 mini palacsintához, 1 adag)

Hozzávalók a töltelékhez:

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojás szétválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Hozzáöntjük a tejet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is hozzákeverjük. Pihentessük 5 percig, majd egy serpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal, és közepes lángon süssünk mini palacsintákat. Én körülbelül 1-1,5 evőkanálnyi masszát használok egy palacsintához. Pár perc után, ha megsült az egyik fele, fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is.

A túrót keverjük ki ízlés szerint eritrittel és esetleg vanília aromával. A palacsinták tetejét kenjük meg a túróval, majd a baracklekvárral, erre tegyük rá a következő palacsintát, amit megint megkenünk túróval és lekvárral, majd újabb palacsinta, és így tovább pakoljuk egymásra. Az utolsó palacsinta tésztát ne tegyük a torony tetejére. Tegyük külön és azt is kenjük meg a túróval, majd a lekvárral. Ezután a tojásfehérjét verjük kemény habbá ízlés szerint eritrittel. Én 2-3 teáskanál eritritet tettem hozzá mikor már félig kemény volt a hab, és azzal vertem tovább amíg teljesen kemény habot nem kaptam. Ezután a külön tett palacsinta tetejére formázzuk meg egy kiskanál segítségével a hab díszítést. Használhatunk habzsákot, vagy be is rácsozhatjuk a tetejét. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a külön tett palacsintát. Ha marad még tojásfehérje habunk, a sütőpapírra még formázhatunk golyókat. A sütőt melegítsük elő 170 fokra, és 10 perc alatt süssük meg. Vegyük ki az utolsó palacsintánkat a sütőből, és tegyük a torony tetejére. A maradék sült tojásfehérjét tegyük a palacsinta köré díszítésként. Az egész tornyot szórjuk meg porrá őrölt eritrittel, és tálalhatjuk is.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 450

fehérje: 52 g

szénhidrát: 37 g

zsír: 11 g

 

 img_7977

img_7979

img_7978

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!