Többször említettem már, nem vagyok annak híve, hogy mindennap húst fogyasszunk, bár nem okozna problémát. Mégis szeretek húsmentes napokat beiktatni. Ennek egyik tökéletes módja a tofu. Most fasírt jellegű golyók készültek, egy kis kínai ízvilágban.
Hozzávalók: ( kb 20 golyóhoz)
- 360 g füstölt tofu ( Lidliben vettem, 2 csomag)
- 1 fej vöröshagyma
- csipet só
- 1 evőkanál szója szósz ( gluténérzékenyek gluténmentes szójaszószt használjanak hozzá)
- 1 evőkanál kínai öt fűszer keverék
- 1 evőkanál útifűmaghéjliszt
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A tofut lecsöpögtettem, és apró kockákra vágtam. A vöröshagymát felaprítottam, és a tofuval együtt aprítógépbe tettem. Addig daráltam, amíg teljesen krémes nem lett. Belekevertem a fűszereket, a szója szószt, és az útifűmaghéj lisztet. Hagytam állni 5 percig, majd golyókat formáztam belőle. Egy edénybe kókuszolajat forrósítottam, és közepes lángon kisütöttem őket, úgy hogyha az egyik oldala megbarnult, megfordítottam és a másik oldalát is megsütöttem. Konyhai papírtörlőre szedtem, hogy a felesleges zsírt felszívja. Friss salátával tálaltam, amihez a waldenfarms Caesar öntetét, és fokhagymaport használtam. Illetve köretként még édesburgonya készült. Ennek az elkészítését IDE kattintva nézhetitek meg!
Tápérték 1 adagban, csak a tofu gombócokra ( ebből kb. 20 fasírt lett, nekem ez 3 adag)
kcal: 200
szénhidrát: 3.96 g
zsír: 12.27 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: