Mostanában az a mániám, hogy klasszikus süteményeket ültetek át palacsinta köntösbe. Így született a zserbó palacsinta, vagy a rákóczi túrós palacsinta legutóbb. Most nem mini palacsintákat csináltam, de ezzel a forró almás- fahéjas töltelékkel szerintem isteni a hűvős, téli délutánokon egy forró ital mellé, vagy a hétvégi ágyban reggelizős reggelekhez.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 30 g zabliszt (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zablisztet)
- 20 g kókuszliszt
- 20 g Biotech Iso Whey zero fehérjepor, almás pite ízesítés
- 1 csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 2 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- kókuszolaj a sütéshez
Hozzávalók a töltelékhez:
- 2 nagy alma
- fahéj
- 2 kocka étcsokoládé eritrittel
- porrá őrölt eritrit
- Waldenfarm kalóriamentes csokoládé szirup
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a tojás válasszuk szét, és a sárgáját adjuk a száraz hozzávalókhoz. A tejet is öntsük hozzá, keverjük csomómentesre. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a palacsinta masszánkhoz. Hagyjuk állni pár percet. Lehet , hogy nagyon sűrű lesz, mert a zab megszívta magát, akkor adjunk hozzá egy kevés vizet. A hagyományos tekerős palacsintánál sűrűbb, kanalazható masszát kell kapnunk. A palacsinta sütőt kenjük ki kókuszolajjal, és a massza felét kanalazzuk bele, hogy egyenletes legyen. Közepes hőfokon süssük készre, majd óvatosan fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is. A tészta másik felével ugyanígy járunk el. Az almát megmossuk, megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy edényben közepes lángon 5 perc alatt megpároljuk, és közben ízlés szerint fahéjjal fűszerezzük. Az almát egyenletesen rákanalazzuk a palacsintákra, majd félbe hajtjuk, és félbe vágjuk. A tetejét megszórjuk porrá őrölt eritrittel, fahéjjal, megszórjuk az apróra tört étcsokoládéval, és leöntjük a csokisziruppal.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 337.27
fehérje: 17.8 g
szénhidrát: 52.95 g
zsír: 9.87 g
Kommentek