Fittdiéta

Almás pités palacsinta diétásan

Mostanában az a mániám, hogy klasszikus süteményeket ültetek át palacsinta köntösbe. Így született a zserbó palacsinta, vagy a rákóczi túrós palacsinta legutóbb. Most nem mini palacsintákat csináltam, de ezzel a forró almás- fahéjas töltelékkel szerintem isteni a hűvős, téli délutánokon egy forró ital mellé, vagy a hétvégi ágyban reggelizős reggelekhez.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 30 g zabliszt (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zablisztet)
  • 20 g kókuszliszt
  • 20 g Biotech Iso Whey zero fehérjepor, almás pite ízesítés
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 2 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
  • kókuszolaj a sütéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 nagy alma
  • fahéj
  • 2 kocka étcsokoládé eritrittel
  • porrá őrölt eritrit
  • Waldenfarm kalóriamentes csokoládé szirup

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a tojás válasszuk szét, és a sárgáját adjuk a száraz hozzávalókhoz. A tejet is öntsük hozzá, keverjük csomómentesre. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a palacsinta masszánkhoz. Hagyjuk állni pár percet. Lehet , hogy nagyon sűrű lesz, mert a zab megszívta magát, akkor adjunk hozzá egy kevés vizet. A hagyományos tekerős palacsintánál sűrűbb, kanalazható masszát kell kapnunk. A palacsinta sütőt kenjük ki kókuszolajjal, és a massza felét kanalazzuk bele, hogy egyenletes legyen. Közepes hőfokon süssük készre, majd óvatosan fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is. A tészta másik felével ugyanígy járunk el. Az almát megmossuk, megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy edényben közepes lángon 5 perc alatt megpároljuk, és közben ízlés szerint fahéjjal fűszerezzük. Az almát egyenletesen rákanalazzuk a palacsintákra, majd félbe hajtjuk, és félbe vágjuk. A tetejét megszórjuk porrá őrölt eritrittel, fahéjjal, megszórjuk az apróra tört étcsokoládéval, és leöntjük a csokisziruppal.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 337.27

fehérje: 17.8 g

szénhidrát: 52.95 g

zsír: 9.87 g

img_8123-1

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!