Régebben Apukámtól mindig ezt az ételt kértem, hogy készítse el nekem. Akkor még nem érdekelt, hogy készíti, csak meg akartam enni az egészet, mert imádtam! Most viszont, végre sort kerítettem rá, és elkészítettem. Felhívtam, és ő lelkesen ecsetelte, hogyan szokta készíteni. Persze a fűszerezés szokásához híven ” gondolomnyi” jelzőt kapta, így valamennyire eltértünk, ezáltal kicsit más íze lett, de még kísérletezek rajta! Ettől függetlenül nagyon finom, csak nem teljesen az, amit én éveken keresztül megszoktam. Ezen kívül a tejszínt és a lisztet cseréltem rajta, illetve én fehér rizs helyett barna rizzsel ettem.
Hozzávalók: ( 3 adaghoz)
- 450 g pulykamellfilé
- himalája só (himalája só ITT)
- bors (fűszernövények ITT)
- oregano (fűszernövények ITT)
- fokhagymakrém, vöröshagymakrém
- majoranna (fűszernövények ITT)
- 2 teáskanál mustár ( cukormentes mustár ITT)
- 1 babérlevél (fűszernövények ITT)
- 1 tk őrölt pirospaprika(fűszernövények ITT)
- 1 dl rizs főző tejszín ( vagy más főzőtejszín is jó) (rizstej ITT)
- 1 teáskanál konjac liszt ( konjac liszt ITT)
- kevés olívaolaj vagy kókuszolaj ( kókuszolaj, kókuszzsír ITT; olívaolaj ITT)
Hozzávalók a körethez:
- barnarizs ( barnarizs ITT)
Elkészítés:
A pulykamell filét vékony kis méretű csíkokra vágjuk. Kevés olívaolajon vagy kókuszzsíron fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük. Hozzáadjuk a mustárt, a fokhagymakrémet és a vöröshagyma krémet. Felöntjük vízzel, és alacsony lángon fedő alatt puhára pároljuk. Ezután levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy egy kicsit a víz elpárologjon róla. Megszórjuk fél evőkanál konjac liszttel ( vagy bármilyen liszttel, diéta szerint). Hozzáadjuk a tejszínt, megszórjuk őrölt pirospaprikával. Beletesszük a babérlevelet, és alacsony hőfokon főzzük még 5-10 percig. Barna rizzsel tálaltam.
Tápérték 1 adagban köret nélkül:
kcal:263.22
fehérje: 39.78 g
szénhidrát: 6.23 g
zsír: 8.22 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: