Tegnap kora hajnalban, még iskola előtt órákon keresztül édes karácsonyi süteményeket teszteltem. Ennek az lett az eredménye, hogy 3 órával később én már nagyon rosszul voltam a sok diós, lekváros, gesztenyés tölteléktől. Így megfogadtam, hogya annak ellenére, hogy én inkább édes reggeli típus vagyok, ma sósat fogok enni. Ez lett az eredmény.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 30 g zabliszt
- 20 g szárított tojásfehérje por
- 20 g bambuszrostliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 1 tk só
- bazsalikom, oregano
- 20 g parmezán sajt
- 20 g szárított paradicsom
- 1 dl cukormentes mandulatej
Hozzávalók a töltelékhez:
- 4 szelet csirkemell sonka
- cukormentes ketchup ( vagy paradicsompüré)
- 2 paradicsom
- spenót ( ízlés szerint)
- kevés reszelt sajt
- 4 evőkanál szeletelt csiperke gomba
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojás szétválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. A szárított paradicsomot apróra vágjuk, és a tésztához keverjük, majd a parmezán sajtot is belemorzsoljuk. Hozzáöntjük a tejet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is hozzákeverjük. Pihentessük 5 percig, majd egy serpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal, és a tészta felét egyenletesen oszlassuk el, és közepes lángon süssünk palacsintát. Ha átsült, fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is. A tészta másik felével ugyanígy járunk el. A kész palacsintát egy szilikonos ecsettel vékonyan kenjük meg ketchuppal, az egyik felére tegyük rá a sonkát. A paradicsomokat vágjuk karikára, és a serpenyőben süssük meg mindkét felét. Majd a spenót leveleket és pirítsuk meg pár perc alatt, majd a gombát is. A paradicsom karikákat halmozzuk a sonkára, tegyük rá a spenót leveleket, majd a gombát. A palacsinta másik felét hajtsuk rá, majd az egészet vágjuk félbe. Reszeljünk a tetejére kevés light trappista sajtot, és 6-8 perc alatt grillezzük meg, hogy a sajt rápiruljon.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 373.74
fehérje: 35.61 g
zsír: 11.66 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: