Karácsonyi hókifli két féle töltelékkel

A hókifli is egy olyan karácsonyi sütemény, amely nem hiányozhat a karácsonyi asztalról. Bár nálunk nem minden karácsonykor van, szóval nem olyan mint a zserbó, ami egy karácsonyunkról sem hiányozhat. De azt hiszem ez most megváltozik. A recept élesztős, ettől igazán puha, könnyű a tészta, egyszerűen isteni! A töltelék nálam most rumos gesztenyés, és diós lekváros volt.

Hozzávalók 23 darab kiflihez:

Hozzávalók a gesztenyés töltelékhez: ( 15 darabhoz)

Hozzávalók a diós töltelékhez: ( 8 darabhoz)

Hozzávalók a mákos töltelékhez ( kb. 20 darab)

+ a forgatáshoz porrá őrölt eritrit (eritrit ITT)

Elkészítés:

Az élesztőhöz szükséges mandulatejet meglangyosítjuk, belekeverjük az eritritet, majd az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Nyilván nem fog a hagyományoshoz hasonlóan felfutni, de apró buborékok megjelenhetnek. A tészta többi hozzávalóit összekeverjük, beleöntjük az élesztőt, és letakarva pihentetjük legalább egy órát. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki 3 mm vastagra. Pogácsa szaggatóval szaggassuk ki kör alakúra, körülbelül 6 mm átmérőjűt használtam. A maradék tésztát gyúrjuk össze, újból nyújtsuk, szaggassuk egészen addig amíg van tésztánk. A kétféle töltelékhez külön külön keverjük ki egy tálba a hozzávalókat. A diós tölteléknél, ha nem kész tölteléket vásárolunk, őröljük meg a diót, majd porrá őrölt eritrittel keverjük ki. A kör alakú formákon én még egy kicsit nyújtottam, hogy nagyobb legyen. A közepére tettem egy teáskanál tölteléket, és kifliket formáztam.  Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütöttem. Még melegen megforgattam porrá őrölt eritritben.

Tápérték 1 darab gesztenyés kifliben:

kcal: 43,79

fehérje:3.26 g

szénhidrát: 3,95 g

zsír: 1,03 g

Tápérték 1 darab diós kifliben:

kcal:57,84 

fehérje:3.84 g

szénhidrát: 2,04 g

zsír: 3,18 g

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »