Már régebben készítettem ezt a receptet, de várt a sorára, hogy meg is osszam Veletek. Ma pont ez volt az ebédem, így gondoltam itt az ideje, hogy Ti is lássátok. A recept Szafi receptje alapján készült. Kivételesen ez egy olyan recept, amit többször elkészítettem már, mert a gombát nagyon szeretem, és néha szeretek húsmentes napokat beiktatni. Ma barna rizzsel ettem, de korábban édesburgonyával. Mindkettővel nagyon finom.
Hozzávalók a gombához: ( 2 adaghoz)
Hozzávalók az édesburgonyához:
Hozzávalók a salátához:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a szárított petrezselymet és a szódabikarbónát. Egy másik edényben a tejet, a vizet, és a tojást. Végül a száraz hozzávalókat hozzáöntjük a folyékonyhoz, és csomómentesre keverjük. A gombát megmossuk, megforgatjuk a masszában. Egy lábasba kókuszolajat hevítünk, és közepes hőfokon kisütjük a gombákat, 3-4 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és azt is megsütjük, hogy szép aranybarna legyen. Konyhai papírtörlőre szedjük őket.
Az édesburgonyát megpucolom, ízlés szerint kockákra, vagy hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megszórjuk a fűszerekkel, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
A salátához az öntet összekevertem a fűszerekkel, és a vízzel, és a salátával összekevertem.
Tápérték 1 adag gombában:
kcal:133.04
fehérje:12.92 g
szénhidrát:5.98 g
zsír:6.34 g