FEM 3 Cafe szereplés- Karácsonyi almás pite muffin

Szerdán meghívást kaptam a Fem3 cafe műsorába. Karácsonyi diétás almás pite muffint készítettem. A videót ITT visszanézhetitek! A pontos recepetet és a leírást pedig leírtam ide.

Hozzávalók a tésztához: ( 12 darab muffinhoz)

Hozzávalók a töltelékhez:

Hozzávalók a tetejére:

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Ha túl lágy a tészta, tegyünk hozzá egy kis lisztet, ha nagyon száraz, akkor kicsivel több tejet. Ezután gyúrjuk alaposan át lisztezett felületen, és nyújtsuk ki körülbelül 5 mm vastagra. Én egy körülbelül 7 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval köröket szaggattam, majd – mivel nagyobb körökre volt szükségem, mint amekkora a legnagyobb pogácsa szaggatóm- nyújtófával nagyobbítottam rajta. Persze ez a művelet megspórolható, ha van a muffin formánkhoz méretezett szaggató, vagy egyéb szaggatásra alkalmas eszközünk. Ezután a köröket szilikonos muffin formába helyeztem, úgy, hogy az oldalát is fedje a tészta. Ne használjuk fel az összes tésztát, mert a tetejére még kelleni fog. Ezután készítsük el a tölteléket. Az almát pucoljuk meg, majd reszeljük le. Nyomkodjuk ki a levét, és ízesítsük eritrittel és fahéjjal ízlés szerint. Az almás tölteléket a muffin formákba töltjük. A maradék tésztát kinyújtjuk. Mivel közeleg a karácsony, a muffinokat igyekeztem karácsonyi köntösbe öltöztetni, így rácsozás helyett, csillagokkal díszítettem a tetejét. Csillag alakú kiszúróval szaggassunk csillagokat, és egy muffinra helyezzünk két darabot, úgy, hogy a csillagok sarkai a muffin széléhez érjenek ki. Nekem a csillagok fedték egymást kicsit. Egy tojást felverünk, és lekenjük a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ha kihűlt a tetejét megszórjuk a fahéjas porrá őrölt eritrit keverékkel.

Tápérték 1 muffinban:

 kcal: 119.84

fehérje: 6.41 g

szénhidrát: 14.14 g

zsír: 3.8 g

 

Címkék: , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »