Egy tészta Négy íz- Karácsony reggelek diétás csigákkal

Nincs is jobb annál mikor karácsony reggelén, frissen karácsonyi ízvilágú édes péksütemény illatok szivárognak ki a konyhából. Persze, ha a készülő hurka kolbász nem nyomja el… Ahogy többször írtam a cukkini ne riasszon el senkit nem érezni benne. Gyors, finom, és alakbarát 🙂 

Az alaptészta receptje Szafi oldaláról származik. Itt megtaláljátok.

Hozzávalók a tésztához ( 8 darab csiga lesz belőle)

Tészta elkészítése:

A cukkinit pucoljuk meg, reszeljük le , majd aprítóval pürésítsük. A kókusztejszínt, vizet, és a cukkinit keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet. Az összetevőket csomómentesre keverjük ki kanállal, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor párszor gyúrjuk át lisztezett felületen.

Ezután a tésztát két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki, téglalap alakúra, és töltsük meg valamelyik töltelékkel. Tekerjük fel, mint a palacsintát, és vágjunk fel 8 darabra. Kicsit lapítsuk ki, formázzunk rajta, ha szükséges, és helyezzük őket szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben, légkeveréses funkción süssük 180 fokon 25-30 percig. Forrón, vagy melegen TILOS felvágni/fogyasztani, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen fogyasszuk!

Hozzávalók a kakaós mézeskalácsos csigához:

Ízlés szerint megszórtam az eritrittel elkevert kakaóporral, majd a fűszerkeverékkel.

Hozzávalók a fahéjas szilvalekvároshoz:

Ízlés szerint lekentem egyenletesen lekvárral, és megszórtam fahéjjal.

Hozzávalók a zserbós csigához:

A diót apróra törtem a nyújtófa segítségével, és az eritrittel együtt kávédarálóban ledaráltam. A tésztát megkentem a lekvárral, és megszórtam az eritrites dióval.

Hozzávalók a mogyoróvajashoz: ( nem paleo)

Ízlés szerint egyenletesen lekentem a tésztát a házi mogyorókrémmel.

Tápérték 1 csigában, töltelék nélkül:

kcal:39.69

fehérje: 1.27 g

szénhidrát: 1.52 g

zsír: 1.75 g

Zserbó csiga

Kakaós mézeskalács fűszeres

Fahéjas, szilvalekváros

Mogyorókrémes  

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »