December 6-a alkalmából, kicsit ünnepivé tettem a reggeli palacsintát. Mézi és csizma alakú protein mini palacsinták készültek!
Hozzávalók 1 adag: ( 4 darab nagy forma)
- 25 g zabliszt ( glutén érzékenyeknek gluténmentes zabliszt ) (zabpehelyliszt ITT)
- 15 g fehérjepor ( nekem biotech isowhey zero gingerbread, mézeskalács ízű)
- 15 g kókuszliszt (kókuszliszt ITT)
- csipet só (himalája só ITT)
- 1 teáskanál sütőpor ( foszfátmentes sütőpor ITT)
- 1 tojás
- 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej) (mandulatej ITT)
- fél teáskanál kókuszolaj a sütéshez ( kókuszolaj ITT)
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojás szétválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Hozzáöntjük a tejet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is hozzákeverjük. Pihentessük 5 percig, majd egy serpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal, és közepes lángon süssünk palacsintákat úgy, hogy a formát rátesszük a serpenyőbe, és ebbe öntjük a masszát. Ha az egyik oldala megsült, formástól megfordítottam, alacsony lángon megsütöttem a másik felét is. Majd formástól kivettem, és egy kés segítségével óvatosan körbevágtam a figurát. Én körülbelül 2 evőkanálnyi masszát használok egy palacsintához.
Hozzávalók a tetejére: ( opcionális)
- fagyasztott ribizli
- mogyoróvaj ( cukormentes mogyoróvaj ITT)
- soya tejszínhab
- Waldenfarm csokoládé és eper öntet (cukormentes szirup, diétás öntet ITT)
- virágpor
- kókuszreszelék (kókuszreszelék ITT)
- dió
Tápérték 1 adagban, feltét nélkül:
kcal:296.3
fehérje: 26.88 g
szénhidrát: 22.04 g
zsír: 10.5 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: