Akár karácsonyi gasztro ajándékként is megállja a helyét, ezek a mézeskalács ízű kekszek. Illetve én majd a reggeli zabkásás, vagy egyéb ” müzli tányéros” reggelim díszítésére fogom használni. Mézeskalács receptet IDE KATTINTVA találtok. A képeknél látható, hogy a sütőtökös fehérje pudingomhoz milyen jól ment. A fehérje puding receptjéért KATTINTS IDE!
Hozzávalók: ( kb. 6 darab nagy mézihez)
- 30 g kókuszliszt
- 20 g Biotech USA Iso Whey Zero mézeskalács ízű fehérjepor
- 15 g tápióka keményítő
- 3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 teáskanál fahéj
- 1 tojás
- 15 g kókuszolaj
+ a forgatáshoz porrá őrölt vaníliás eritrit
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat elkeverjük egy tálban. Ehhez hozzáadjuk a tojást, és a folyékony kókuszolajat. Összegyúrjuk a tésztát, majd minimum fél órára hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk 3 mm vastagra, kiszaggatom tetszőleges formákra. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütöm. Ha megsült, még melegen megforgatom porrá őrölt vaníliás eritritben. Használhatunk fahéjasat, vagy sima eritritet is.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 69.13 g
fehérje: 5.03 g
szénhidrát: 3.39 g
zsír: 4.01 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: