Volt egy kis maradék sütőtök pürém, amit szerettem volna felhasználni. Mivel a receptjeim még mindig a karácsony jegyében telnek, így most kalácsot készítettem reggelire. Igyekszem minden kívánságnak eleget tenni, így most a nocarb liszt kedvelőinek szerettem volna egy receptet hozni.
Hozzávalók:
Hozzávalók a vaníliás tésztához:
Hozzávalók a kakaós tésztához:
Lekenéshez:
Elkészítés:
A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle.
Egy tálban keverjük össze a rostmixet, a sütőtökpürét,a sót, a szódabikarbónát, az eritritet, és a kekszfűszert. Ezután a száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a tejet, az almaecetet, a tojásfehérjét, a felvert tojást, a folyékony kókuszolajat. Keverjük csomómentesre a tésztát, és vegyük két felé. Az egyikbe a vaníliás tészta, a másikba a kakaós tészta hozzávalóit adjuk hozzá. Lisztezett felületen egyenként nyújtsuk fél centiméter vastagon mindkét tésztát, majd helyezzük egymásra, és tekerjük fel mint a palacsintát. A tetejét tojásfehérjével kenjük le. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 45-50 percig.
Tápérték 1 szeletben ( 20 vékony szelet esetén):
kcal: 29.75
fehérje: 1.4 g
szénhidrát: 1.84 g
zsír: 1.86 g