Olyan rég ettem már zabkásást, de most nagyon hiányzott. Mivel reggelek azzal telnek, hogy már gőzerővel sütöm a karácsonyi süteményeket ( igen , hajnalban és késő este, mert ekkor van rá időm), ezért valami gyorsan összedobható reggeli kell. Természetesen a zabkása elkészítésének csak a fantázia szab határt, ez csupán egy ötlet, hogyan lehet elkészíteni. További zabkása receptjeimért Kattints IDE!
Hozzávalók 1 főre:
- 30 g zabpehely ( gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
- 5 g Biotech Usa Iso Whey Zero (cookies and cream ízesítés) ( más ízesítés is jó)
- 5 g Szafi Fitt paleo csokoládé pudingpor
- 1 dl kesudió tej ( más növényi tejjel is jó)
- 2 dl víz
Hozzávalók a tetejére:
- 1 szilva
- 1 kis szelet papaya
- Questbar fehérje csoki apróra vágva ( kb. 15 gramm)
- kakakóbab töret
- szárított tőzegáfonya
- 5 g dió
- Waldenfarms kalóriamentes csoki és eper szirup
- virágpor
- kendermag
- Házi készítésű gluténmentes Mézi keksz ( Mézi keksz recept ITT)
Elkészítés:
A zabpelyhet a fehérjével és a pudingporral feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 315
fehérje: 15 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: