Olyan rég ettem már zabkásást, de most nagyon hiányzott. Mivel reggelek azzal telnek, hogy már gőzerővel sütöm a karácsonyi süteményeket ( igen , hajnalban és késő este, mert ekkor van rá időm), ezért valami gyorsan összedobható reggeli kell. Természetesen a zabkása elkészítésének csak a fantázia szab határt, ez csupán egy ötlet, hogyan lehet elkészíteni. További zabkása receptjeimért Kattints IDE!
Hozzávalók 1 főre:
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítés:
A zabpelyhet a fehérjével és a pudingporral feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 315
fehérje: 15 g