Nálunk Anyukámon kívül annyira senki nem eszi a gyümölcskenyeret, ettől függetlenül , bár nem is szeret sütni, minden évben elkészíti magának 😀 Most ragaszkodtam hozzá, hogy én készítsem. Egy kérése volt, jó sok gyümölcs legyen benne. Próbáltam olyat szerezni amibe nincs hozzáadott cukor, de aztán feladtam, és igyekeztem ennyit engedélyezni a számára. Kérésének megfelelően, úgy gondolom nem spóroltam a gyümölcsökkel, kiderül majd, hogy Ő mit gondol erről.
Hozzávalók ( 30 cm-es őzgerinc formához)
Hozzávalók az őzgerinc kikenéséhez:
Hozzávalók a csokimázhoz:
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a porrá őrölt eritrittel és a vaníliás eritrittel, majd hozzá adjuk a folyékony kókuszolajat és a mandulatejet is. Hozzáadjuk a reszelt narancs héját, a lisztet, a darált mandulát és a sütőport. Csomómentesre kikeverjük, majd beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, és a szeletelt mandulát. Az őzgerinc formát egy szilikonos ecset segítésével vékonyan kikenjük kókuszolajjal, majd kilisztezzük. A tésztát beleöntjük az őzgerinc formába, és egyenletesen eloszlatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük. Közben végezzünk tűpróbát, hogy a belseje is átsüljön. Ha kihűlt kiborítjuk a formából. A csokimázhoz egy lábasba kimértem az eritritet, a kakaóport, és a kókusztejet, majd összefőztem. Ezután levettem a tűzről belekevertem a kókuszolajat. Kicsit hagytam hűlni, és néha megkevertem. A gyümölcskenyér tetejét bevontam a csokimázzal.
Tápérték 1 szeletben ( 20 szeletre vágva)
kcal: 153.07
fehérje: 5.06 g
szénhidrát: 13.18 g
zsír: 8.68 g