Most ismét rám tört a zabkása láz, és minden reggel azon vagyok, hogy újabb félét készítsek, ha mást nem kinézetre legalább. Az alapja mostanában ugyanaz, és a feltéttel, illetve annak díszítésével variálok. Itt most minden hozzávalót igyekeztem felsorolni, amiket mostanában rátettem. Természetes nem szokott mindenből kerülni rá. Általában egy vagy két fajta gyümölcsöt szoktam rátenni. Mandarinból, kiwiből, szilvából egy egészet, a papayát akár 4-5 részre is elosztom, narancsból is körülbelül 1/3 vagy egy fél kerül egy adagra. Az olajos magvakkal is mértékkel bánok, illetve ha kerül rá olajos mag már nem teszek rá mogyoróvajat, vagy fordítva. A csokoládékból is csak egy fajta kerül rá. Kendermag/ chia mag, és szárított tőzegáfonya, virágpor általában mindig kerül rá. Természetesen az, hogy ki mennyire pakolja meg, ízlés dolga, illetve kinek mi fér bele az étrendjébe. További zabkása receptjeimet itt megtalálod!
Hozzávalók 1 főre:
- 25 g zabpehely ( gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
- 5 g Biotech Usa Iso Whey Zero (cookies and cream ízesítés) ( más ízesítés is jó)
- 5 g Szafi Fitt paleo csokoládé vagy vanilíás vagy krémtúró ízű pudingpor
- 1 dl cukormentes mandulatej
- 2 dl víz
- 20-30 g tojásfehérje
- 2 teáskanál eritrit
- 30 g cukkini püré ( A cukkinit pucoljuk meg, reszeljük le , majd aprítóval pürésítsük.)
Hozzávalók a tetejére:
- gyümölcs ízlés szerint: mandarin, narancs, szilva, papaya, kiwi , fagyasztott erdei gyümölcs
- Questbar fehérje csoki apróra vágva ( kb. 15 gramm) ( természetesen más márkájú fehérje csokoládéval is lehet ízesíteni)
- 1 kocka eritrites étcsokoládé
- Szafi Fitt kakakóbab töret
- szárított tőzegáfonya
- kókuszchips
- 5 szem dió vagy mandula vagy mogyoró ( sótlan)
- Waldenfarms kalóriamentes csoki és eper szirup
- 1 kávéskanál virágpor
- 1 teáskanál kendermag
- 1 teáskanál chia mag
- Házi készítésű gluténmentes Mézi keksz ( Mézi keksz recept ITT)
- mogyoróvaj ( én Gymbeam.hu oldaláról rendelem)
Elkészítés:
A zabpelyhet a fehérjével és a pudingporral feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. A tojásfehérjét eritrittel verjük kemény habbá. Hagyjuk langyosra hűlni a zabkásást, és óvatosan keverjük bele a tojásfehérjét. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.
Tápérték 1 adagban: ( mindenféle feltét nélkül, hiszen ez ízlés kérdése)
kcal: 203.67
fehérje: 16.21 g
szénhidrát: 21.93 g
zsír: 4.42 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: