Most ismét rám tört a zabkása láz, és minden reggel azon vagyok, hogy újabb félét készítsek, ha mást nem kinézetre legalább. Az alapja mostanában ugyanaz, és a feltéttel, illetve annak díszítésével variálok. Itt most minden hozzávalót igyekeztem felsorolni, amiket mostanában rátettem. Természetes nem szokott mindenből kerülni rá. Általában egy vagy két fajta gyümölcsöt szoktam rátenni. Mandarinból, kiwiből, szilvából egy egészet, a papayát akár 4-5 részre is elosztom, narancsból is körülbelül 1/3 vagy egy fél kerül egy adagra. Az olajos magvakkal is mértékkel bánok, illetve ha kerül rá olajos mag már nem teszek rá mogyoróvajat, vagy fordítva. A csokoládékból is csak egy fajta kerül rá. Kendermag/ chia mag, és szárított tőzegáfonya, virágpor általában mindig kerül rá. Természetesen az, hogy ki mennyire pakolja meg, ízlés dolga, illetve kinek mi fér bele az étrendjébe. További zabkása receptjeimet itt megtalálod!
Hozzávalók 1 főre:
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítés:
A zabpelyhet a fehérjével és a pudingporral feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. A tojásfehérjét eritrittel verjük kemény habbá. Hagyjuk langyosra hűlni a zabkásást, és óvatosan keverjük bele a tojásfehérjét. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.
Tápérték 1 adagban: ( mindenféle feltét nélkül, hiszen ez ízlés kérdése)
kcal: 203.67
fehérje: 16.21 g
szénhidrát: 21.93 g
zsír: 4.42 g