Hozzávalók 2 adaghoz: ( 4 palacsintához)
- 30 g zabliszt (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zablisztet)
- 20 g kókuszliszt
- 20 g Biotech Iso Whey zero fehérjepor, almás pite ízesítés
- 1 csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 2 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- kókuszolaj a sütéshez
Hozzávalók a töltelékhez: (2 adaghoz)
- 160 g cukkinipüré
- 2 teáskanál zsírszegény holland kakaópor
- 10 g Szafi Fitt paleo csokoládé pudingpor (elhagyható, vagy helyettesíthető több kakaóporral, csokis fehérjével, de ebben az esetben figyeljünk a folyadék mennyiségére, mert a pudingpor kicsit sűríti, ha kihagyjuk, lehet kevesebb folyadék is elég!)
- 1 dl cukormentes mandulatej ( más növényi tejjel is készíthető)
- rumaroma ( elhagyható)
- 1 teáskanál vaníliás eritrit ( vagy vanília rúd, vanília aroma)
- 2 teáskanál eritrit
Hozzávalók a tetejére: (2 adaghoz)
- 2 kocka paleo ( eritrittel ízesített) étcsokoládé
- kevés gránátalma
- 40 g mogyoróvaj
- Waldenfarm kalóriamentes karamell és csokoládé szirup
- 10 szem dió
- Szafi Fitt kevés nyers kakaóbab töret
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a tojás válasszuk szét, és a sárgáját adjuk a száraz hozzávalókhoz. A tejet is öntsük hozzá, keverjük csomómentesre. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a palacsinta masszánkhoz. Hagyjuk állni pár percet. Lehet , hogy nagyon sűrű lesz, mert a zab megszívta magát, akkor adjunk hozzá egy kevés vizet. A hagyományos tekerős palacsintánál sűrűbb, kanalazható masszát kell kapnunk. A palacsinta sütőt kenjük ki kókuszolajjal, és a massza 1/4- ét kanalazzuk bele, hogy egyenletes legyen. A normál palacsinta sütőnél kisebbet használtam, így lett 4 palacsintám, tehát fejenként 2 darab palacsinta. Ha normál palacsinta sütőben sütöd, szerintem 2 vagy 3 palacsinta jön ki belőle. Közepes hőfokon süssük készre, majd óvatosan fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. A csokoládé krémhez a hozzávalókat egy lábasba tesszük és közepes hőfokon folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg krémes állagot nem kapunk. Ezzel betöltjük a palacsintákat, ha kihűlt, és feltekerjük. A tetejét gránátalmával, apróra tört étcsokoládéval, kakaóbab törettel, apróra tört dióval díszítjük. Végül meglocsoljuk a szirupokkal és egy kevés mogyoróvajjal.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 412.33
fehérje: 26.22 g
szénhidrát: 23.57 g
zsír: 25.3 g
Ez kókuszos fehérjével és kókusztejjel készült.
Ez csak egy pèlda volt, nem kell ki forgatni a szavaimat! A blogom a különböző speciális táplálkozásu emberek igényeit igyekszik kielégíteni. Akik számára ezek egyáltalán nem idegen alapanyagok, a fehérje pedig természetes tejsavo fehérjét tartalmaz teljesen ártalmatlan
A chipsszel azt próbáltam szemléltetni, hogy sok dologra mondjak az emberek h drága nincs ra pénzük , miközben sok felesleges dologra van ! Mondhattam volna példaként a cigarettát vagy a méregdrága telefonokat , de hónap végen mar nem tudjak a számlát fizetni, kinek mi az elsődleges .. ( nyilvan ez most egy általánosító gondolat volt)
ELnézést, tényleg meggondolatlan voltam, amikor első hörrenésemben írtam.
Amúgy a zabot keresgélem itt nálunk, zabliszt is csak elvétve található, a bioboltban hoznak, ha kérek. Szoktam kérni. Amúgy tényeg a fehérjeporon ment fel az agyvizem, bocs. Ráadásul idegenkedem is tőle. Kóla már öt éve nem volt itthon, csipsz házi készítésű, de ritkán csinálom, mert amikor már nem ropogós, nem eszi senki. A hasonlítás csak azért nem jó, mert a palacsintát nekem kell végigállnom, és nem fogják tv nézéshez enni, mert asztalnál kényelmesebb, a csipszet meg csak berakom a sütőbe és kész. Ja, szerencsére tv nézéskor max almát rágunk.
Először is köszönöm! Másodjára, ez nem 100.000 forintos palacsinta 🙂 Aláírom drágább mint a hagyományos, viszont én törekszem arra, hogy a gluténérzékenyek, laktózérzékenyek, diétázók , paleósok is találjanak az oldalamon receptet! De úgy látszik lassan a tápérték mellé darab árat is fel kellene tüntetnem, hogy mindenki elhiggye! Egyébként a zab bármelyik élelmiszerboltban elérhető, és egyszerű kávédarálóban darálom, így lesz zabliszt. A kókuszlisztet, szintén el lehet ugyanígy készíteni kókuszreszelékből. A fehérjepor kihagyható, akkor édesítőt igényel, esetleg aromát. A tej lehet sima tehéntej, én nem fogyasztok. A tölteléknél pedig a pudingpor vagy bármilyen pudingporral, vagy kakaóporral helyettesíthető. Cukkini pedig minden zöldségesnél kapható!
Utólag végeztem egy gyors számolást, miszerint egy adag palacsinta 364 Ft-ra jön ki! Ami cukormentes, gluténmentes, laktózmentes, szénhidrát csökkentett! Ha az esti tévé nézéshez valaki lemegy a boltba és vesz egy zacskó chipset és egy üveg kólát az többe kerül szerintem! 🙂 ( csak valahogy ezt a hasonlítást sokan figyelmen kívül hagyják)
Ha esetleg még kérdés van, szívesen segítek.
Szép estét!
Lenyűgöző a recept. Valami olyan helyettesítő recept nem lenne, amit mezei gyalog ember, akinek nincs a közelében mindenféle különleges francos bolt és nincs százezer forintja egy palacsintához?