Hozzávalók 2 adaghoz: ( 4 palacsintához)
Hozzávalók a töltelékhez: (2 adaghoz)
Hozzávalók a tetejére: (2 adaghoz)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a tojás válasszuk szét, és a sárgáját adjuk a száraz hozzávalókhoz. A tejet is öntsük hozzá, keverjük csomómentesre. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a palacsinta masszánkhoz. Hagyjuk állni pár percet. Lehet , hogy nagyon sűrű lesz, mert a zab megszívta magát, akkor adjunk hozzá egy kevés vizet. A hagyományos tekerős palacsintánál sűrűbb, kanalazható masszát kell kapnunk. A palacsinta sütőt kenjük ki kókuszolajjal, és a massza 1/4- ét kanalazzuk bele, hogy egyenletes legyen. A normál palacsinta sütőnél kisebbet használtam, így lett 4 palacsintám, tehát fejenként 2 darab palacsinta. Ha normál palacsinta sütőben sütöd, szerintem 2 vagy 3 palacsinta jön ki belőle. Közepes hőfokon süssük készre, majd óvatosan fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. A csokoládé krémhez a hozzávalókat egy lábasba tesszük és közepes hőfokon folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg krémes állagot nem kapunk. Ezzel betöltjük a palacsintákat, ha kihűlt, és feltekerjük. A tetejét gránátalmával, apróra tört étcsokoládéval, kakaóbab törettel, apróra tört dióval díszítjük. Végül meglocsoljuk a szirupokkal és egy kevés mogyoróvajjal.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 412.33
fehérje: 26.22 g
szénhidrát: 23.57 g
zsír: 25.3 g
Ez kókuszos fehérjével és kókusztejjel készült.