Csokoládés cukkinikrémmel töltött gluténmentes palacsinta

Hozzávalók 2 adaghoz: ( 4 palacsintához)

Hozzávalók a töltelékhez: (2 adaghoz)

Hozzávalók a tetejére: (2 adaghoz)

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a tojás válasszuk szét, és a sárgáját adjuk a száraz hozzávalókhoz. A tejet is öntsük hozzá, keverjük csomómentesre. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a palacsinta masszánkhoz. Hagyjuk állni pár percet. Lehet , hogy nagyon sűrű lesz, mert a zab megszívta magát, akkor adjunk hozzá egy kevés vizet. A hagyományos tekerős palacsintánál sűrűbb, kanalazható masszát kell kapnunk. A palacsinta sütőt kenjük ki kókuszolajjal, és a massza 1/4- ét kanalazzuk bele, hogy egyenletes legyen. A normál palacsinta sütőnél kisebbet használtam, így lett 4 palacsintám, tehát fejenként 2 darab palacsinta. Ha normál palacsinta sütőben sütöd, szerintem 2 vagy 3 palacsinta jön ki belőle. Közepes hőfokon süssük készre, majd óvatosan fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is. A maradék tésztával  ugyanígy járunk el. A csokoládé krémhez a hozzávalókat egy lábasba tesszük és közepes hőfokon folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg krémes állagot nem kapunk. Ezzel betöltjük a palacsintákat, ha kihűlt, és feltekerjük. A tetejét gránátalmával, apróra tört étcsokoládéval, kakaóbab törettel, apróra tört dióval díszítjük. Végül meglocsoljuk a szirupokkal és egy kevés mogyoróvajjal.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 412.33

fehérje: 26.22 g

szénhidrát: 23.57 g

zsír: 25.3 g

Ez kókuszos fehérjével és kókusztejjel készült.

A tetejére banán, eper, erdei gyümölcs, cukkinis kakaós krém, virágpor, szárított tőzegáfonya, zero bar fehérje csoki, kalóriamentes csokoládé és karamell szirup került!Ez alapján a recept alapján készült, csak mini palacsintákat sütöttem belőle.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »