Fittdiéta

Tejszínes gombás csirkemell

Mostanában kevesebb időm van főzni, így próbálok kreatívan, gyorsan, lehetőleg több napra ételt készíteni. Ilyen ez a recept, csirkemell, de mégis egy kicsit más, és 20 percnél többet nem vesz igénybe az elkészítése.

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 500 g csirkemell
  • 1 teáskanál szárított majoranna
  • 1 teáskanál szárított oregano
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • himalájai só
  • színes bors
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 150 g rizstejszín
  • 2 teáskanál konjac liszt
  • 400 g üveges csiperke gomba
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemelleket vékony csíkokra vágom, és olívaolajon fehéredésig pirítom. Közben fűszerezem, majd felöntöm kb. 2 dl vízzel, és fedő alatt alacsony lángon puhára párolom. Majd leveszem a fedőt, és a víz egy részét elpárologtatom. Megszórom konjac liszttel, és felöntöm a tejszínnel. Belekeverem a mustárt, és alacsony lángon főzöm tovább. A csiperke gombáról a nagyja vizet leöntöm, majd egy serpenyőben megpirítom, és hozzáadom a csirkemellhez. Körülbelül 10 percig még főzöm, hogy összeérjenek az ízek. Barna rizzsel tálaltam.

Tápérték 1 adagban köret nélkül:

kcal: 268.53

fehérje: 44.55 g

szénhidrát: 5.82 g

zsír: 6.41 g

 img_8709

img_8690

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!