Mostanában kevesebb időm van főzni, így próbálok kreatívan, gyorsan, lehetőleg több napra ételt készíteni. Ilyen ez a recept, csirkemell, de mégis egy kicsit más, és 20 percnél többet nem vesz igénybe az elkészítése.
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 500 g csirkemell
- 1 teáskanál szárított majoranna
- 1 teáskanál szárított oregano
- 1 teáskanál szárított tárkony
- himalájai só
- színes bors
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 150 g rizstejszín
- 2 teáskanál konjac liszt
- 400 g üveges csiperke gomba
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemelleket vékony csíkokra vágom, és olívaolajon fehéredésig pirítom. Közben fűszerezem, majd felöntöm kb. 2 dl vízzel, és fedő alatt alacsony lángon puhára párolom. Majd leveszem a fedőt, és a víz egy részét elpárologtatom. Megszórom konjac liszttel, és felöntöm a tejszínnel. Belekeverem a mustárt, és alacsony lángon főzöm tovább. A csiperke gombáról a nagyja vizet leöntöm, majd egy serpenyőben megpirítom, és hozzáadom a csirkemellhez. Körülbelül 10 percig még főzöm, hogy összeérjenek az ízek. Barna rizzsel tálaltam.
Tápérték 1 adagban köret nélkül:
kcal: 268.53
fehérje: 44.55 g
zsír: 6.41 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: