Mostanában kevesebb időm van főzni, így próbálok kreatívan, gyorsan, lehetőleg több napra ételt készíteni. Ilyen ez a recept, csirkemell, de mégis egy kicsit más, és 20 percnél többet nem vesz igénybe az elkészítése.
Hozzávalók 3 adaghoz:
Elkészítés:
A csirkemelleket vékony csíkokra vágom, és olívaolajon fehéredésig pirítom. Közben fűszerezem, majd felöntöm kb. 2 dl vízzel, és fedő alatt alacsony lángon puhára párolom. Majd leveszem a fedőt, és a víz egy részét elpárologtatom. Megszórom konjac liszttel, és felöntöm a tejszínnel. Belekeverem a mustárt, és alacsony lángon főzöm tovább. A csiperke gombáról a nagyja vizet leöntöm, majd egy serpenyőben megpirítom, és hozzáadom a csirkemellhez. Körülbelül 10 percig még főzöm, hogy összeérjenek az ízek. Barna rizzsel tálaltam.
Tápérték 1 adagban köret nélkül:
kcal: 268.53
fehérje: 44.55 g
zsír: 6.41 g