Reggeli kísérletezgetéseim egyike. Toffifee ízesítésű cukkini grízt készítettem, ha már unod a zabkásást, akkor érdemes kipróbálni, nagyon finom, a cukkini pedig nem érződik rajta. A többinek csak a képzelet szab határt.
Hozzávalók 1 adag:
- 150 g cukkinipüré
- 10 g Biotech Usa IsoWhey Zero ( csokis- toffifee)
- 2 teáskanál eritrit
- 1 teáskanál zsírszegény holland kakaópor
- 1 teáskanál Nocarb daramix ( jó lehet zabkorpával, zabpehellyel is) ( Nocarb daramix ITT)
- 1 dl cukormentes mandulatej ( más növényi tejjel is jó)
- 2 dl víz
- tejszínes mogyoró aroma ( elhagyható)
- 20 g tojásfehérjelé
- 1 teáskanál eritrit
Hozzávalók a tetejére:
- 20 g sótlan földimogyoró
- 20 g mogyoróvaj
- 2 kocka eritrittel ízesített étcsokoládé
- Waldenfarm karamell szirup
- Waldenfarm csokoládé szirup
- virágpor
- kendermag
Elkészítés:
A cukkinit először megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd lepürésítjük. A tojásfehérje és az egy teáskanál eritrit kivételével mindent egy lábasba teszünk, és feltesszük főni. Közepes lángon addig főzzük, folyamatos kevergetés mellett amíg fel nem forr. Majd félre tesszük, hogy langyosra hűljön. A tojásfehérjét kemény habbá verjük az eritrittel. A langyos cukkinibe óvatosan belekeverjük, és kiöntjük egy tálba. A fent leírt hozzávalókkal díszítjük a tetejét.
Tápérték 1 adagban:
kcal:355.75
fehérje: 25.07 g
szénhidrát: 11.14 g
zsír: 22.37 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: