Hozzávalók ( 8-9 mini palacsintához, 1 adag)
- 25 g zabliszt ( glutén érzékenyeknek gluténmentes zabliszt ) (zabpehelyliszt ITT)
- 15 g fehérjepor ( nekem biotech isowhey zero chocolate toffifee)
- 15 g kókuszliszt (kókuszliszt ITT)
- csipet só (himalája só ITT)
- 1 teáskanál sütőpor ( foszfátmentes sütőpor ITT)
- 1 tojás
- 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej) (mandulatej ITT)
- fél teáskanál kókuszolaj a sütéshez ( kókuszolaj ITT)
Hozzávalók a töltelékhez:
- 20 g mogyoróvaj (mogyorókrém ITT)
- 2-3 evőkanál mogyorótej
- 20 g sótlan földimogyoró (mogyoró ITT)
- 2 kocka paleo étcsokoládé (cukormentes csoki ITT)
- Waldenfarm csokoládé öntet (cukormentes szirup, diétás szósz ITT)
- Waldenfarm karamell öntet (cukormentes szirup, diétás szósz ITT)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojás szétválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Hozzáöntjük a tejet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is hozzákeverjük. Pihentessük 5 percig, majd egy serpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal, és közepes lángon süssünk mini palacsintákat. Én körülbelül 1-1,5 evőkanálnyi masszát használok egy palacsintához. Pár perc után, ha megsült az egyik fele, fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is.
A töltelékhez a mogyoróvajat kevés meleg mogyorótejjel kikevertem h folyósabb legyen az állaga. Természetesen ez a művelet is el hagyható, nekem nagyon sűrű volt a mogyoróvajam. A mogyoróvajjal a palacsinták tetejét megkenjük, és egymásra rétegezzük. A tetejét leöntjük a csokoládé és a karamell sziruppal, megszórjuk mogyoróval, és az apróra vágott étcsokoládéval.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 573
fehérje: 39 g
szénhidrát: 30 g
zsír: 33 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: