A receptet már nagyon rég elmentettem, mondván, hogy majd valamikor elkészítem. Valamiért mindig csak halogattam, ma már nem értem miért. Nagyon gyorsan kész, laktató, jól variálható. Az eredeti recept Szafi oldalán található, amit én módosítottam kicsit.
Hozzávalók:
Hozzávalók a a tetejére:
Elkészítés:
A hozzávalókat, a baracklekvár kivételével összekeverjük egy tálban. Előveszünk egy tálat, amiben majd mikrózni szeretnénk. A massza 2/3-át a tál aljába nyomkodjuk, majd egy kis üreget készítünk a közepébe, és oda tesszük a lekvárt. A maradék túróval befedjük, és max fokozaton 3 percig mikrózzuk. Ezután egy tányérra borítjuk. A vaníliás öntethez a fehérjeport és a konjac lisztet egy fazékba tesszük, és ráöntjük a tejet és a vizet. Forrásig főzzük, folyamatos kevergetés mellett. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a túrós sütemény tetejét öntsük le vele. A diót daráljuk le az eritrittel. Én apró darabokra törtem, és kávédarálóban daráltam simára az eritrittel. A tetejét szórjuk meg vele.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 390.05 g
fehérje: 35.95 g
szénhidrát: 16.58 g