Paleo és gluténmentes french toast reggelire

Már hetek óta kigondoltam, hogy elfogom készíteni ezt a francia bundás kenyeret. Készítettem is kenyeret, a cukkinis zsemle receptem alapján. Azonban tettem bele kenyérfűszert, így valahogy nem tudtam elképzelni édesen. Ekkor találtam Anita kókuszos kalács receptjét , aki szintén úgy gondolta, hogy ebből a francia bundás kenyeret kell készíteni. Én kicsit módosítottam a recepten, így egy kicsit szárazabb, viszont ehhez a recepthez tökéletes.

Kókuszkenyér hozzávalói:

French Toast hozzávalói:

Hozzávalók a tetejére:

Összekeverjük a kenyér száraz hozzávalóit.  A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. A száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze. Sütőpapírral bélelt 12 x 25 cm-es formába öntve, 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki a formából.

A french toast elkészítéséhez a tojást és a tojásfehérjét felverjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük. A kókuszkenyérből vékony szeleteket vágunk, és megforgatjuk a tojásban.  Serpenyőben felhevített kókuszolajban közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét felét. Papírtörlőre szedjük. A serpenyőben maradt kókuszolajara rászórjuk az eritritet, és a felkarikázott banánokat rátesszük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. A francia bundás kenyeret a karamellizált banánnal, erdei gyümölccsel tálaljuk, és meglocsoljuk a mogyoróvajjal.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 320

fehérje: 21 g

szénhidrát: 15 g

zsír: 19 g

Elkészítettem a cukkini zsemle receptjéből is ( recept link fenn)

Címkék: , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »