Ha egyszer rákapok egy reggelire napokig képes vagyok ugyanazt enni. Most is így történt, az egyik csokis- mogyorós, a másik kókuszos ízvilágú zabkása lett, illetve más gyümölcsökkel fogyasztottam. Mindkettő hozzávalóit megtaláljátok a receptben.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 15 g zabpehely (gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
- 5 g Biotech Usa Iso Whey Zero ( 1. képen mogyorós ízű, 2. képen kókuszos ízű)
- 10 g Szafi Fitt csokoládé puding ( 1. képen), vagy kókuszos tejbegríz ( 2. képen)
- 5 útifűmaghéjliszt
- 1 dl cukormentes mandulatej (1. képen) vagy kókusztej ( 2. képen)
- 30 g tojásfehérje
- 1 evőkanál eritrit
Hozzávalók a tetejére 1. variáció:
- 1/3 banán
- Questbar fehérje szelet
- házi granola ( Recept ITT)
- kendermag
- virágpor
- Waldenfarm csokoládé és karamell szirup
Hozzávalók a tetejére 2. variáció:
- 1/3 banán
- áfonya
- mandarin
- erdei gyümölcs
- virágpor
- kendermag
- Questbar fehérje szelet
- szárított tőzegáfonya
- házi granola ( recept ITT)
Elkészítés:
A zabpelyhet a fehérjével és puding porral, útifűmaghéjjal feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. A tojásfehérjét az eritrittel kemény habbá verjük, és ha langyosra hűlt a zabkásánk, óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.
Tápérték 1 adagban feltét nélkül:
kcal: 142.64
fehérje: 13.13 g
szénhidrát: 12.03 g
zsír: 3.37 g
1. variáció
2. variáció
3. variáció
4. variáció
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: