Fittdiéta

Újabb zabkása variáció- útifűmaghéjjal

Ha egyszer rákapok egy reggelire napokig képes vagyok ugyanazt enni. Most is így történt, az egyik csokis- mogyorós, a másik kókuszos ízvilágú zabkása lett, illetve más gyümölcsökkel fogyasztottam. Mindkettő hozzávalóit megtaláljátok a receptben.

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 15 g zabpehely (gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
  • 5 g Biotech Usa Iso Whey Zero ( 1. képen mogyorós ízű, 2. képen kókuszos ízű)
  • 10 g Szafi Fitt csokoládé puding ( 1. képen), vagy kókuszos tejbegríz ( 2. képen)
  • 5 útifűmaghéjliszt
  • 1 dl cukormentes mandulatej (1. képen) vagy kókusztej ( 2. képen)
  • 30 g tojásfehérje
  • 1 evőkanál eritrit

Hozzávalók a tetejére 1. variáció:

  • 1/3 banán
  • Questbar fehérje szelet
  • házi granola ( Recept ITT)
  • kendermag
  • virágpor
  • Waldenfarm csokoládé és karamell szirup

Hozzávalók a tetejére 2. variáció:

  • 1/3 banán
  • áfonya
  • mandarin
  • erdei gyümölcs
  • virágpor
  • kendermag
  • Questbar fehérje szelet
  • szárított tőzegáfonya
  • házi granola ( recept ITT)

Elkészítés:

A zabpelyhet a fehérjével és puding porral, útifűmaghéjjal feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. A tojásfehérjét az eritrittel kemény habbá verjük, és ha langyosra hűlt a zabkásánk, óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.

Tápérték 1 adagban feltét nélkül:

 kcal: 142.64

fehérje: 13.13 g

szénhidrát: 12.03 g

zsír: 3.37 g

1. variáció

2. variáció

3. variáció

4. variáció

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!