Fittdiéta

Parmezános spenótfőzelék lazaccal

Állítólag, amikor csecsemő voltam, éjjel nappal spenótot faltam. Aztán elmúlt, szabályosan utáltam. És most, újra megszerettem! Így most főzelék készült belőle, de annyira megszerettem, hogy várható még ebből a szuper egészséges zöldségből más recept is.

Hozzávalók ( 2 kisadag)

– 200 g friss spenót

– 1 fokhagyma

– 4 evőkanál kókuszkrém (cocomas)

– 4 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen tej)

– 40 g parmezánsajt

– só, bors, bazsalikom

– pár csepp citromlé

– olívaolaj

Elkészítés:

Első lépésként a spenót leveleket blansírozzuk. Azaz tegyük forrásban lévő vízbe, hagyjuk benne egy percig, majd szedjük át hideg vízbe. Ezután vegyük ki a vízből, nyomkodjuk ki, formáljunk labdát belőle, és aprítsuk fel egy késsel. Egy magasabb falú serpenyőben egy pár csepp olívaolajon pirítsuk át az apróra vágott fokhagymát, és dobjuk rá a spenótot. Pár perc alatt pirítsuk át, majd tegyük az egészet olyan edénybe, amibe le tudjuk turmixolni. Adjuk hozzá a kókuszkrémet, a mandulatejet, a parmezánt, majd turmixoljuk pépesre. Ezután alacsony lángon tegyük vissza főni, ízesítsük a fűszerekkel és a citromlével. Ha nagyon sűrű tejjel tudjuk hígítani. Pár percig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és tálaljuk. Lehet hozzá halat, sovány húst, buggyantott tojást, tükörtojást tálalni.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 173.14 g

fehérje: 8.81 g

szénhidrát: 3.37 g

zsír: 13.08 g 

img_5489.JPG

img_5490.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!