Fittdiéta

Bundáskenyér cukkinis paleo, gluténmentes kenyérből

Azok a régi szép idők, mikor Apukám sütötte vacsorára a fehér kenyérből készült bundás kenyeret tocsogó étolajban 😀 Évek óta nem ettem bundás kenyert, azonban most megreformáltam, és azt gondolom simán belefér, akár vacsorára is. Az egyik kedvenc zsemle receptemből, a cukkinis zsemléből készítettem kenyeret. A zsemle recepthez képest dupla adagból készítettem, melyet kenyér formában sütöttem ki, hogy inkább toast kenyér állaga legyen, de természetes ha kézzel kenyér formára formázod, úgy is tökéletes lesz.

Hozzávalók:

  • 4 szelet cukkini kenyér ( Recept ITT)
  • 20 g tojás
  • 40 g tojásfehérje
  • himalája só
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

A tojást a tojásfehérjével , kevés sóval felverem, majd a kenyér szeleteket megforgatom benne. Egy serpenyőben kókuszolajat hevítek, és mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Papírtörlőre szedem őket. A kókuszolajnál keveset használtam, épp csak annyit, hogy meg tudjon sülni benne.Tehát nem a hagyományos módon sütöttem, mikor fél liter olajban készítettük. A bundás kenyérhez vegyes salátát, koktélparadicsomot , valamint házi csirkemell sonkát fogyasztottam. Illetve ami mostanában szokásommá vált, a bundás kenyeret Norbi Update vajkrémmel kenem meg.

Ha esetleg marad a felvert tojásból, én azt megsütöm külön rántottaként, és megeszem a kenyér mellé, ahogy a 2. képen látható. Ott paradicsommal, kevés light feta sajttal ettem, a rántottát pedig sörélesztő pehellyel szórtam meg.

Tápérték a bundás kenyérben ( 4 vékony szelet), ( a felszívott kókuszzsírt nem számoltam bele)

kcal: 137

fehérje: 11 g

szénhidrát: 5 g

zsír: 8 g

 

 

 

Töltött bundáskenyér: Elkészítettem, mintha szendvicset készítenék, és így forgattam meg a tojásban.

Töltött bundás kenyér, Szafi kenyérből 
A töltelék egy szelet fekete erdei sonka, egy szelet light gouda sajt, sajtkrém
 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!