Azok a régi szép idők, mikor Apukám sütötte vacsorára a fehér kenyérből készült bundás kenyeret tocsogó étolajban 😀 Évek óta nem ettem bundás kenyert, azonban most megreformáltam, és azt gondolom simán belefér, akár vacsorára is. Az egyik kedvenc zsemle receptemből, a cukkinis zsemléből készítettem kenyeret. A zsemle recepthez képest dupla adagból készítettem, melyet kenyér formában sütöttem ki, hogy inkább toast kenyér állaga legyen, de természetes ha kézzel kenyér formára formázod, úgy is tökéletes lesz.
Hozzávalók:
- 4 szelet cukkini kenyér ( Recept ITT)
- 20 g tojás
- 40 g tojásfehérje
- himalája só
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojást a tojásfehérjével , kevés sóval felverem, majd a kenyér szeleteket megforgatom benne. Egy serpenyőben kókuszolajat hevítek, és mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Papírtörlőre szedem őket. A kókuszolajnál keveset használtam, épp csak annyit, hogy meg tudjon sülni benne.Tehát nem a hagyományos módon sütöttem, mikor fél liter olajban készítettük. A bundás kenyérhez vegyes salátát, koktélparadicsomot , valamint házi csirkemell sonkát fogyasztottam. Illetve ami mostanában szokásommá vált, a bundás kenyeret Norbi Update vajkrémmel kenem meg.
Ha esetleg marad a felvert tojásból, én azt megsütöm külön rántottaként, és megeszem a kenyér mellé, ahogy a 2. képen látható. Ott paradicsommal, kevés light feta sajttal ettem, a rántottát pedig sörélesztő pehellyel szórtam meg.
Tápérték a bundás kenyérben ( 4 vékony szelet), ( a felszívott kókuszzsírt nem számoltam bele)
kcal: 137
fehérje: 11 g
szénhidrát: 5 g
zsír: 8 g
Töltött bundáskenyér: Elkészítettem, mintha szendvicset készítenék, és így forgattam meg a tojásban.
Kommentek