Fittdiéta

Garnéla rák fokhagymás spenót ágyon édesburgonyával

Már szerintem legalább két hónapja tervezem, hogy veszek rákot, és készítek belőle valamit. Kicsit komolyabb terveim voltak vele, de már nagyon éhes voltam, így valami gyorsan összedobható ebédet szerettem volna. A két kedvenc egészséges alapanyagomat párosítottam hozzá, édesburgonyát és spenótot.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 225 g gyorsfagyasztott garnéla rák ( Lidl-ben vettem)
  • himalájai só
  • citrom
  • paleo hal fűszersó
  • 100 g spenót
  • 1 fokhagymagerezd
  • 1 evőkanál rizstejszín ( elhagyható, vagy helyettesíthető más tejszínnel, paleo diétázók használjanak például kókusztejszínt)
  • 1 teáskanál konjac liszt ( ha tejszín nélkül készítjük nem kell)
  • olívaolaj / kókuszolaj
  • 1 kisebb édesburgonya
  • só, színes bors, kakukkfű, rozmaring, oregano, bazsalikom, szerecsendió, fokhagyma granulátum

Elkészítés:

A rák elkészítése:

A rákokat felengedjük, majd ha teljesen felolvadt papír törlővel itassuk fel a nedvességet róla, hogy teljesen száraz legyen.  Szórjuk meg a fűszerrel és a sóval. Egy serpenyőbe forrósítsunk kevés olíva vagy kókuszolajat és 3-4 perc alatt pirítsuk meg mindkét felét a rákoknak, majd szedjük papírtörlőre őket. Tálalás előtt locsoljuk meg citromlével.

A spenót elkészítése:

A friss spenótleveleket alaposan megmossuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk őket, és benne hagyjuk 2-3 percig. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, ahol szintén hagyjuk 2-3 percig. Ezután egy serpenyőben kevés kókuszolajon/ olívaolajon átpirítjuk a spenót leveleket. Közben fűszereztem, hozzányomtam a fokhagymát, majd hozzáöntöttem a rizs tejszínt, és pár perc alatt összefőztem vele. Végül megszórtam a konjac liszttel, hogy a tejszín sűrűsödjön kicsit. A tejszínes rész akár teljesen elhagyható, úgy is finom lesz.

Az édesburgonya elkészítése: ( egy adaghoz 100 g nyers édesburgonyát használtam)

Az édesburgonyát megpucolom, ízlés szerint kockákra, vagy hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megszórjuk a fűszerekkel, és 180  fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tápérték 1 adagban:

Kcal: 162

Fehérje: 16 g

Szénhidrát: 22 g

Zsír: 1 g

img_7588

img_7589

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!