Gluténmentes paleo briós reggelire

2016. tavasza óta gyakorlatilag az első hétvége amikor igazából semmi dolgom. Nem kell tanulni, iskolába menni, dolgozni, azt csinálok amit akarok! Fekhetek egész nap az ágyban, ha ahhoz van kedvem! Nyilván ez nem az én stílusom, de egy kényelmes, mese nézős reggel volt a mai nap ezzel a finom reggelivel! Briós receptem már van a blogon, ITT megtaláljátok!
Az eredeti receptet pedig Szafi oldalán találjátok, ITT!
 
Hozzávalók 4 darabhoz (2 adag):
  • 75 g Szafi Fitt kelt tészta helyettesítő nyújtható édes lisztkeverék
  • 15 g Szafi Fitt bambuszrostliszt 
  • 1 db tojás (52 g)
  • 2 db tojásfehérje (67 g)
  • 50 g kókusztej 

Hozzávalók a tetejére:

  • tojás a lekenéshez
  • eritrit a szóráshoz

Hozzávalók a tálaláshoz:

Elkészítés:

Az alapanyagokból gyúrjunk rugalmas tésztát, majd 15 percig pihentessük hideg helyen, ezután osszuk 4 részre a tésztát. Sodorjunk belőle rudakat, és tekerjük fel. A tetejét egy szilikonos ecset segítségével kenjük le tojással. Előmelegített 180 fokos sütőben légkeveréssel 10 percig, majd 180 fokon alsó-felső funkción további 15 percig süssük. Az utolsó 5 perc előtt újból lekentem a tojással, és megszórtam eritrittel, majd visszatettem a sülni.

Tápérték 1 adagban ( 2 darab briós, tálalás nélkül)

 kcal: 154.05

fehérje: 10.36 g

szénhidrát: 6.77 g

zsír: 5.46 g

Címkék: , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »