Amikor döntésképtelen vagyok mit is szeretnék reggelizni. Így született meg ez a rétegzett pudingos, granolás pohár. A granolát mindig előre elkészítem, így csak elő kell venni, azonban most elfogyott, így egy rögtönzött egy adagos granola készült. A granola receptjét ITT megtaláljátok, természetesen azzal is összeállítható a puding. Az pedig, hogy mi kerül bele csak rajtatok múlik, hiszen bármilyen olajos maggal, vagy aszalt gyümölccsel variálható.
Hozzávalók 1. réteghez:
- 10 g Szafi Fitt vaníliás krémtúró puding
- 50 ml cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- 50 ml víz
Hozzávalók a 2. réteghez:
- 80 g fagyasztott erdei gyümölcs
Hozzávalók a 3. réteghez:
- 10 g Szafi Fitt eper puding
- 50 ml cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- 50 ml víz
Hozzávalók a granolához: ( vagy granola recept ITT)
- 5 g zabpehely ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
- 5 g földimogyoró
- 5 g hántolt földimogyoró
- 1 teáskanál szárított tőzegáfonya
- 1 teáskanál szárított cseresznye
- 1 kávéskanál virágpor
- 1 kávéskanál kendermag
- 1 teáskanál kókuszchips
- 1 kávéskanál kókuszreszelék
- 1 teáskanál eritrit
- 1 teáskanál vaníliás eritrit
Hozzávalók a tetejére:
- 2 szem eper
- 2 kocka cukormentes eper- fehér csokoládé
- Waldenfarm eper és csokoládé öntet
- 1 evőkanál szója tejszínhab
Összeállítás:
A pudingport egy lábasba öntjük, hozzáöntjük a tejet és a vizet, és sűrűre főzzük. Ha elkészült beletöltjük a poharunkba/ tálkánkba. A tetejére halmozzuk a fagyasztott gyümölcsöt. A második réteghez az epres pudingport az előzőekhez hasonlóan megfőzzük, és a gyümölcs réteg tetejére öntjük. A rögtönzött granolánkhoz a zabpelyhet a két féle mogyoróval egy száraz serpenyőben megpirítjuk, amit néha megkeverünk, hogy ne égjen le. Ha megpirult hagyjuk kihűlni, keverjük hozzá az eritritet, a vaníliás eritritet, a szárított tőzegáfonyát, a szárított cseresznyét, a kendermagot, a kókuszchipset, kókuszreszeléket és a virágport. Természetes más magokkal vagy szárított gyümölcsökkel is keverhető. Nekem elfogyott a házi granolám, ezért készült hozzá ez a gyors változat. Granolát nagyobb mennyiségben is tudtok készíteni, így csak elő kell venni reggel. A receptet, IDE kattintva megtaláljátok. Ezután a puding tetejére szórjuk a granolát. A tetejére halmozzuk a habverővel felvert tejszínhabot. Továbbá díszítjük a felszeletelt eperrel, és az apróra tört fehér csokoládéval. legvégül pedig leöntöttem kalóriamentes eper és csokoládé sziruppal.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 311.81
fehérje: 7.21 g
szénhidrát: 29.78 g
zsír: 20.8 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: