Nálam nagyobb tésztaevő nem tudom, hogy létezett-e. Régen szinte minden vacsorára sajtos tejfölös tésztát ettem, és minden tésztát imádtam. Gyakorlatilag paradicsomos pennén, hozzá egy kis parmezánnal el tudtam volna élni. Igazából ez most sem változott, csak moderáltam magam. 😀 Már hetek óta tervezem, hogy készítek, hiszen a Dia wellness termékek segítségével néha megengedhetem, hogy engedek a kísértésnek. Kipróbáltam hozzá Szafinak a bolognai por alapját, ami nagyon finom, és ennél könnyebben egészségesen bolognai szószt készíteni szerintem nem lehet, hatalmas köszönet érte!
Hozzávalók: ( 4 adaghoz)
- 1 zacskó ( 250 g) Dia wellness penne száraztészta
- 500 g pulyka darált hús
- 1 zacskó Szafi Fitt bolognai alap
- 4 dl víz
- 100 g zsírszegény natúr joghurt
- 150 g light trappista sajt
- só, bors, oregano, fokhagyma granulátum
- kókuszolaj/ olívaolaj
Elkészítés:
A darált húst kókuszolajon vagy olíva olajon pirítsuk fehéredésig. Közben a bolognai alap port keverjük ki 4 dl vízzel, majd öntsük a húshoz. Főzzük addig a húst, amíg teljesen meg nem puhul. Közben a fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük, de el is hagyható. A tésztát öntsük forrásban lévő sós vízbe,és 5-8 perc alatt főzzük készre. A tésztát szűrjük le, és öntsük a bolognai mártásunkhoz, alaposan keverjük össze. Ezután az egészet öntsük egy hőálló tálba. A natúr joghurtot ízlés szerint fűszerekkel keverjük ki, és kenjük meg vele a tésztánk tetejét. Az egészet szórjuk meg light reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre 30 perc alatt, nekem ebből az utolsó 10 perc grill fokozat volt, hogy a sajt szépen rápiruljon.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 443.63
fehérje: 45.4 g
szénhidrát: 34.12 g
zsír: 14.42 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: