Fittdiéta

Sós mázas paleo kiflik

Egyszerű sós kiflik készültek, amit én most reggelire fogyasztottam egy darab tükörtojás, egy szelet lepirított fekete erdei sonka, és némi koktélparadicsom kíséretében. Az eredeti recept alapján perec készült belőle, az eredeti recept Szafi oldalán ITT megtalálható.

Hozzávalók 8 darabhoz:

Hozzávalók a mázhoz:

Elkészítés:

A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben összekeverjük, majd összeöntjük és alaposan összedolgozzuk. Ezután 10 percig pihentetjük a tésztát. Bambuszrostliszttel megszórt felületen átgyúrjuk, és kör alakúra kinyújtjuk. 8 cikkre osztjuk, és mindegyiket a hosszabb oldalánál kezdve feltekerjük. Szilikonos ecset segítségével tojással lekenjük a tetejét. Előmelegített sütőben alsó-felső programon 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon ​25 percig sütjük. A máz hozzávalóit közben csomómentesre kikeverjük, én habverővel kevertem ki. Az utolsó 5 perc előtt kivesszük a sütőből, rácsorgatjuk a mázat, majd visszarakjuk a tepsit és további 5 percig sütjük.

Tápérték 1 darabban mázzal együtt:

kcal: 41.39

fehérje: 3.26 g

szénhidrát: 3.06 g

zsír: 1.23 g

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!