Ha hétvége akkor szeretek kísérletezni a reggelivel. Most teljesen döntésképtelen voltam, hogy mit egyek, ami viszonylag gyorsan megvan, mert nem volt sok időm, de mégis valami olyan, ami eddig nem készült. Íme a bögrés sütemény, ami gluténmentes, szénhidrát csökkentett, magas fehérje tartalom, és 5 perc alatt kész!
Hozzávalók a bögrés sütihez:
- 10 g zabpehely ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
- 5 g útifűmaghéjliszt
- 10 g csokis fehérjepor ( Biotech Isowhey Zero-t használtam)
- 1 teáskanál zsírszegény holland kakaópor
- 1 tojás
- 30 g tojásfehérje
- 1 teáskanál sütőpor
- 50 ml kesudió tej ( vagy bármilyen növényi tej)
Hozzávalók a tetejére:
- 5 g Szafi Fitt csoki pudingpor
- 1 evőkanál cukorementes meggylekvár ( recept ITT)
- 50 ml kesudió tej ( vagy bármilyen növényi tej)
- 1/3 banán
- 80 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék
- 1 kávéskanál virágpor
- 1 kávéskanál kendermag
- 1 teáskanál szárított tőzegáfonya
- 1 teáskanál szárított vadcseresznye
- 10 g Biotech zero bar marcipános csokoládé
- Waldenfarm csokoládé és karamell szirup
Elkészítés:
A bögrés süti hozzávalóit egy tálban kikeverjük. Majd egy müzlis tálba, bögrébe adagoljuk. Mikróba tesszük, 2 percre max fokozatra. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, és tányérra borítjuk. A csokipudingport és a tejet egy lábasba öntjük, és forrásig főzzük. A süti tetejét megkenjük a lekvárral, leöntjük, vagy körbeöntjük a pudingporral. A banánt karikára vágjuk, és díszítjük vele a tányért, és a sütit. A a csokoládét apró kockákra vágtam, és díszítettem vele a süteményt. A többi hozzávalóval megszórtam, a sütit és a tányért. A csokoládé és karamell sziruppal díszített utolsó lépésként.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 326.18 g
fehérje:27.16 g
zsír: 10.66 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: