Fittdiéta

Tojásos reggeli egészségesen- Frittata

Régebben szinte minden reggelt rántottával indítottam. Most újra előkerült ez a jó szokásom. Kivéve, hogy frittata készült, sokkal több zöldséggel, és egy egészséges paleo, gluténmentes cukkini bagettet ettem hozzá, amit kenyérpirító híján, egy száraz serpenyőben pirítottam ropogósra. A receptjét IDE kattintva megtaláljátok.

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 60 g tojásfehérje
  • 50 g zsírszegény natúr joghurt 
  • 1 szelet feketeerdei sonka
  • 50 g jó minőségű csirkemell vagy pulykamell sonka
  • himalája só
  • szárított petrezselyem
  • 50 g light trappista sajt 
  • 2 db koktélparadicsom
  • 20 g bébispenót
  • cukormentes ketchup 

Hozzávalók a salátához:

  • 30 g salátakeverék
  • 20 g csiperke gomba
  • Waldenfarm saláta öntet
  • cukormentes majonéz
  • 1 kávéskanál sörélesztő pehely

Elkészítés:

A tojást a tojásfehérjével felverjük, majd sózzuk, fűszerezzük. Ezután hozzákeverjük a felkockázott sonkát , fekete erdei sonkát, joghurtot, a félbe vágott koktél paradicsomot,a spenótot. Az egészet egy kisebb méretű serpenyőbe öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 perc előtt kivesszük , megszórjuk a reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, hogy szépen rápiruljon. Az utolsó 5 percben én grill fokozatra kapcsoltam a sütőt. Cukormentes ketchupot tettem rá tálalás előtt. A salátát tálba tettem, ráöntöttem az öntetet, tettem hozzá majonézt, és megszórtam a sörélesztő pehellyel. Egy cukkini bagettet félbe vágtam, és száraz serpenyőben mindkét felét lepirítottam. A cukkini zsemle receptjét ITT találjátok.

Tápérték a frittatában:

kcal: 342.2

fehérje: 41.48 g

szénhidrát: 7.4 g

zsír: 15.46 g

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!