Ezzel a tésztával készült már túrós papucs, és meggyes batyu is. Itt pedig a legújabb a zserbó csiga. Imádom a zserbót készüljön bármilyen formában is. Így találhattok rengeteg zserbó receptet, paleo zserbó szeletet, zserbó muffint, vagy akár zserbó palacsintát is. A baracklekvár saját készítésű házi lekvár, ami az eperlekvár és a meggylekvár mintájára készült.
Hozzávalók 18 darabhoz:
Hozzávalók a töltelékhez:
Elkészítés:
A mandulatejet megmelegítjük, annyira, hogy ne legyen forró, de a langyosnál melegebb legyen. Beletesszük az 1 tk. eritritet, és a szárított élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson. Ez kb. 15 perc. Persze nem azt a hatást kell várni, mint a tehéntej cukor verziónál, de apró buborékozások megjelenik a tetején, ha ügyesek vagyunk. Amíg az élesztő felfut, egy tálba keverjük el a tészta többi hozzávalóját, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, és dagasszunk lágy tésztát. Letakarva, meleg helyen kelesszük egy órát. .Ezután nyújtsuk ki vékonyra a tésztát ( nálam kb. 0,5 cm vastag), és kenjük meg a baracklekvárral. A darált diót és a porrá őrölt eritritet keverjük össze, és egyenletesen szórjuk meg vele a lekvárral lekent tésztánkat. A tésztát tekerjük fel, mint a palacsinta tésztát, és éles késsel, kb 2 cm széles csigákat vágunk belőle. Helyezzük őket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Tápérték 1 darabban
kcal:110.95
fehérje:7.26 g
szénhidrát:3.36 g
zsír:5.19 g