Fittdiéta

Gluténmentes, diétás sajtos túrós pogácsa

Néha előfordul sajnos, hogy bizonyos alapanyagot felhalmozok. Most is így jártam a túróval, mivel akciós volt a kedvenc túróm, gyorsan vettem belőle jó pár dobozzal, aztán mikor pakoltam hűtőbe kiderült, hogy otthon is van bőven belőle. A túró nem fogyott, így körülbelül 9 doboz túrót kellett 3 nap alatt hasznosítanom. Ennek egyik módja ez a pogácsa volt, ami annyira ízlett, hogy rögtön készült még egy adag. Az eredeti recept Fittkonyha oldalán található meg, kicsit módosítottam rajta, igazából azért, hogy fogyjon a túróm, de isteni lett.

Hozzávalók (35 darabhoz):

  • 1 kicsi tojás
  • 130 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék  ITT!)
  • 2 teáskanál himalya só
  • 15 g fehérborecet (vagy almaecet/frissen facsart citromlé) 
  • 10 g folyékony  kókuszolaj 
  • 180 g túró
  • 30 g langyos víz

A tetejére:

  • tojás a kenéshez
  • 50 g reszelt light trappista sajt

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, 5 percet pihentetjük. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 1-1,5 centiméter vastagra, a tetejét késsel berácsozzuk, kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket lekenjük tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.

Tápérték 1 darabban:

 kcal:19.65

fehérje: 1.6 g 

szénhidrát: 1.5 g

zsír: 0.73 g

img_9196

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!