Néha előfordul sajnos, hogy bizonyos alapanyagot felhalmozok. Most is így jártam a túróval, mivel akciós volt a kedvenc túróm, gyorsan vettem belőle jó pár dobozzal, aztán mikor pakoltam hűtőbe kiderült, hogy otthon is van bőven belőle. A túró nem fogyott, így körülbelül 9 doboz túrót kellett 3 nap alatt hasznosítanom. Ennek egyik módja ez a pogácsa volt, ami annyira ízlett, hogy rögtön készült még egy adag. Az eredeti recept Fittkonyha oldalán található meg, kicsit módosítottam rajta, igazából azért, hogy fogyjon a túróm, de isteni lett.
Hozzávalók (35 darabhoz):
- 1 kicsi tojás
- 130 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!)
- 2 teáskanál himalya só
- 15 g fehérborecet (vagy almaecet/frissen facsart citromlé)
- 10 g folyékony kókuszolaj
- 180 g túró
- 30 g langyos víz
A tetejére:
- tojás a kenéshez
- 50 g reszelt light trappista sajt
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, 5 percet pihentetjük. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 1-1,5 centiméter vastagra, a tetejét késsel berácsozzuk, kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket lekenjük tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Tápérték 1 darabban:
kcal:19.65
fehérje: 1.6 g
szénhidrát: 1.5 g
zsír: 0.73 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: