Újabb palacsinta, amit most a túró rudi ihletett. Kívül csokoládés, belül túrós, egy kis gyümölccsel, és ténylegesen túró rudival díszítve.
Hozzávalók 2 adaghoz:
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a tojás válasszuk szét, és a sárgáját adjuk a száraz hozzávalókhoz. A tejet is öntsük hozzá, keverjük csomómentesre. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a palacsinta masszánkhoz. Hagyjuk állni pár percet. Lehet , hogy nagyon sűrű lesz, mert a zab megszívta magát, akkor adjunk hozzá egy kevés vizet. A hagyományos tekerős palacsintánál sűrűbb, kanalazható masszát kell kapnunk. A palacsinta sütőt kenjük ki kókuszolajjal, és a massza 1/4- ét kanalazzuk bele, hogy egyenletes legyen. A normál palacsinta sütőnél kisebbet használtam, így lett 4 palacsintám, tehát fejenként 2 darab palacsinta. Ha normál palacsinta sütőben sütöd, szerintem 2 vagy 3 palacsinta jön ki belőle. Közepes hőfokon süssük készre, majd óvatosan fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
A töltelékhez a túrót keverjük ki a többi hozzávalóval, és töltsük meg vele a palacsintát, majd tekerjük fel. A csokimázhoz egy lábasba közepes hőfokon a kakaóport, az eritritet, és a növényi tejet keverjük simára. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy sűrű csokimázat kapjunk. Ezután hagyjuk kicsit hűlni és öntsük le a palacsintánkat. A tetejét naranccsal és Update túró rudival díszítettem.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 458.37
fehérje: 38.03 g
szénhidrát: 29.45 g
zsír: 9.6 g