Itt a tavasz, így a zabkásám is a tavasz jegyében készült. Mi mással ízesíteném, mint az egyik kedvenc gyümölcsömmel, eperrel! Még több zabkása receptért kattints IDE!
A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók:
- 15 g zabpehely ( zabpehelyből az Ataisz termékeit használtam)
- 5 g kókuszos fehérjepor ( Biotech Iso Whey Zero-t használtam)
- 5 g Szafi Fitt epres pudingpor
- 20 g tojásfehérje
- 1 teáskanál vaníliás eritrit
- 2 szem eper
- 1 dl kókusztej
- 2 dl víz
Hozzávalók a tetejére:
- 2 szem eper
- szárított vörös áfonya
- szárított vadcseresznye
- 1 kávéskanál kókuszreszelék
- 1 teáskanál szeletelt mandula (mandulából az Ataisz termékét használtam)
- 1 kávéskanál virágpor
- 1 kocka cukormentes epres-fehér csokoládé
- 15 g Zero Bar fehérje szelet
Elkészítés:
A zabot a fehérjeporral, a pudingporral a vízzel és a kókusztej felével feltesszük főni. Forrásig főzzük, majd félre tesszük, és langyosra hűtjük. A tojásfehérjét felverjük majd mikor már majdnem teljesen kemény a hab hozzáadjuk a vaníliás eritritet és habverővel tovább verjük, amíg teljesen kemény habot nem kapunk. Az epret apró kockára vágjuk, és a kókusztej másik felével simára turmixoljuk. Belekeverjük a zabkásába, majd belekeverjük a tojásfehérjét is, és pár percre visszatesszük főni. Ha elkészült tálkába öntjük. A tetejét negyedekbe vágott eperrel díszítjük, és a többi hozzávalót is rászórjuk.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 291,45
fehérje: 17.03 g
szénhidrát: 32.38 g
zsír: 14.41 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: