Fittdiéta

Epres-kókuszos zabkása

Itt a tavasz, így a zabkásám is a tavasz jegyében készült. Mi mással ízesíteném, mint az egyik kedvenc gyümölcsömmel, eperrel! Még több zabkása receptért kattints IDE!

 

A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:

Hozzávalók:

  • 15 g zabpehely ( zabpehelyből az Ataisz termékeit használtam)
  • 5 g kókuszos fehérjepor ( Biotech Iso Whey Zero-t használtam)
  • 5 g Szafi Fitt epres pudingpor
  • 20 g tojásfehérje
  • 1 teáskanál vaníliás eritrit
  • 2 szem eper
  • 1 dl kókusztej
  • 2 dl víz

Hozzávalók a tetejére:

  • 2 szem eper
  • szárított vörös áfonya
  • szárított vadcseresznye
  • 1 kávéskanál kókuszreszelék
  • 1 teáskanál szeletelt mandula (mandulából az Ataisz termékét használtam)
  • 1 kávéskanál virágpor
  • 1 kocka cukormentes epres-fehér csokoládé
  • 15 g Zero Bar fehérje szelet

Elkészítés:

A zabot a fehérjeporral, a pudingporral a vízzel és a kókusztej felével feltesszük főni. Forrásig főzzük, majd félre tesszük, és langyosra hűtjük. A tojásfehérjét felverjük majd mikor már majdnem teljesen kemény a hab hozzáadjuk a vaníliás eritritet és habverővel tovább verjük, amíg teljesen kemény habot nem kapunk. Az epret apró kockára vágjuk, és a kókusztej másik felével simára turmixoljuk. Belekeverjük a zabkásába, majd belekeverjük a tojásfehérjét is, és pár percre visszatesszük főni. Ha elkészült tálkába öntjük. A tetejét negyedekbe vágott eperrel díszítjük, és a többi hozzávalót is rászórjuk.

Tápérték 1 adagban:

 kcal: 291,45

fehérje: 17.03 g 

szénhidrát: 32.38 g

zsír: 14.41 g

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!